Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 19: KV OOSTENDE – RFC SERAING 1 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 19: KV OOSTENDE – RFC SERAING 1 – 2

Voor de degradatietopper in de Diaz Arena debuteerde Rodin, terwijl Dwomoh voor deze wedstrijd nog niet in de wedstrijdselectie werd opgenomen; Bij de bezoekers kon Legros niet rekenen op Kilota, Ba, Galjé en Marius, die allen geblesseerd waren.

De wedstrijd begon uitstekend voor de thuisploeg. Na een afgeslagen hoekschop trapte Bätzner de bal snoeihard voorbij een kansloze Martin (1-0). Na een vrije trap van Sakamoto kreeg Ambrose een grote mogelijkheid maar zijn kopbal zoefde rakelings over de muit. De bezoekers raakten nauwelijks in buurt van onze goalie terwijl de Metallo’s aan de overzijde alle zeilen moest bijzetten om geen tweede treffer te incasseren. Martin moest plat op een schuiver van Ambrose waarna Rodin een hoekschop op het dak van het doel kopte. Echter, net voor de break scoorde de bezoekers uit het niks de gelijkmaker. Mvoué plaatste de bal vanop de rand van de zestien in het zijnetje (1-1).

De kustboys begonnen ongewijzigd aan de 2de helft terwijl bij de bezoekers Trémoulet in de kleedkamer bleef voor Poaty. De eerste enorme kans was voor de thuisploeg maar Atanga trapte vrij voor doel hoog over. Net zoals in de eerste helft kampeerde de thuisploeg op de helft van de bezoekers maar kansen bijeenvoetballen was een moeilijke opgave. Opnieuw scoorden de bezoekers uit het niks wanneer Vagner de Oostendse goalie kansloos liet (1-2). Bij de thuisploeg moesten Urhoghide (2x geel) en D’Haese met rood naar de kant. De thuisploeg probeerde wel maar kwam niet meer aan kansen waardoor Seraing de volle pot mee naar huis nam.

Doelpunten: 1′ 1-0 (Bätzner), 44′ 1-1 (Mvoué), 75′ 1-2 (Vagner)
Gele kaarten: 5′ Mbow, 20′ Trémoulet, 35′ Lahssaini, Bätzner, 55′ Ambrose, 68′ Tshibuabua, 72′ Urhoghide, 81′ Urhoghide, 85′ Tanghe, 87′ Boonen
Rode kaarten: 81′ Urhoghide, 82′ D’Haese
Scheidsrechter: Dhr. Laforge
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Phillips, Rodin, Urhoghide, Tanghe, Ndicka (65′ Boonen), Sakamoto, Amade (78′ Dewaele), Rocha Santos, Bätzner (78′ Mebude) (86′ Capon), Ambrose, Atanga (65′ D’Haese)
Invallers: Hubert, Capon, Medley, Musayev, D’Haese, Boonen, Dewaele, Mebude
RFC Seraing: Martin, Tshibuabua, Mvoua, Vagner, Bernier, Lahssaini, Trémoulet (46′ Poaty), Mansoni, Lepoint, Opare, Mbow, Bernier (77′ Sissoko)
Invallers: Dietsch, Sylla, Cachbach, Valentin, Poaty, Sissoko, Conceiçao