Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 30: KV OOSTENDE – KVC WESTERLO 1 – 2

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 30: KV OOSTENDE – KVC WESTERLO 1 – 2

Onze coach kon niet rekenen op het duo Tanghe en Hornby, die beiden op het strafbankje zaten. Sedert lange tijd kregen Medley en Katelaris een basisplaats, wat ook gold voor Atanga en Urhoghide. D’Arpino, onze kleine Franse generaal kreeg na een lange periode van inactiviteit een plaatsje op de bank. Jonas De Roeck, de bezoekende coach kon geen beroep doen op de geblesseerde Chadli en de geschorste Van de Keybus.

De eerste kans van de partij was voor McGeehan die van ver in de handen van de doelman trapte, gevolgd door een reactie van de bezoekers dat niks opleverde. De eerste bezoekende kans was meteen raak. Reynolds zette zich door op zijn flank en zijn voorzet werd in de eerste zone snoeihard door Vaesen binnengekopt (0-1). De thuisploeg reageerde via Ndicka die met een kopbal Bolat aan het werk zette. Net voor het halfuur probeerde McGeehan het met een gekraakt schot waar Bolat geen moeite mee kende. De thuisploeg moest voortdurend opletten voor de snelle counters van de Kemphanen. De bezoekers kregen na tussenkomst van de VAR een goedkope strafschop maar De Cuyper trapte vanop de stip naast. De kustboys lieten zich niet onbetuigd want McGeehan en co lieten een aantal kansen op de gelijkmaker liggen.

De eerste kans na de koffie was voor de bezoekers. Dorgeles mocht alleen op Hubert afgaan maar de pijlsnelle aanvaller verprutste de enorme kans. Aan de overkant kwam Medley tweemaal dicht bij de gelijkmaker maar eerst knalde hij op de goalie, waarna hij de bal voorlangs trapte. Ndicka kreeg een dot van een kans na een dieptepass van Ambrose maar de Fransman trapte alleen voor doel hoog over. Met nog een kwartier te voetballen kwam D’Arpino na lange afwezigheid terug op het veld. De thuisploeg kwam met nog 10′ te spelen eindelijk langszij wanneer McGeehan na een geharrewar voor doel de bal tegen de touwen kopte (1-1). Aan De ingevallen Dierickx kwam dicht bij een tweede Westels doelpunt maar trapte over. Onze aanvoerder zag een volgende poging door de bezoekende uitblinker gepakt worden. In het absolute slot duwde Van Eenoo KVO in diepe treurnis wanneer zijn poging via een Oostends been in doel verdween (1-2).

Doelpunten: 10′ 0-1 (Vaesen), 80′ 1-1 (McGeehan), 92′ 1-2 (Rodin, onwgoal)
Gele kaarten: 15′ Ndicka, 44′ Neustaedter, 49′ De Cuyper
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Laforge
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Rodin, Medley (76′ D’Arpino), Katelaris, Urhoghide, Ndicka, Dewaele, McGeehan, Sakamoto, Ambrose, Atanga (65′ Durdov)
Invallers: Phillips, Capon, D’Arpino, Boonen, Bätzner, Bert, Durdov
KVC Westerlo: Bolat, Perdichizzi, Fixelles (89′ Muhammed), Van Eenoo, Madsen, De Cuyper, Vaesen (Vetokele), Reynolds, Neustaedter, Dorgele (76′ Seigers), Matsuo (68′ Dierickx)
Invallers: Gillekens, Muhammed, Seigers, Tagir, Vetokele, Jordanov, Dierickx

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL