Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE SPEELDAG 8- voorbeschouwing : KV OOSTENDE – KAS EUPEN

JUPILER PRO LEAGUE SPEELDAG 8- voorbeschouwing : KV OOSTENDE – KAS EUPEN

Selectie (20): Hubert, Phillips, Tanghe, Urhoghide, Medley, Osifo, Katelaris (?), Ndicka, D’Haese, Albanese, Amade, Sakamoto, Rocha, Bätzner, Dewaele, Atanga, Ambrose, Musayev, Berte, Hornby (?).
Geblesseerd: Schelfhout, D’Arpino, Wylin, McGeehan.
Niet geselecteerd: Osifo, Govaers, Capon, Koziello, Boonen, Mebude, Stiers.
Opmerkingen: Katelaris en Hornby hadden tijdens de week wat last van blessures. Afwachten hoe fit ze morgen zijn. Brecht Capon traint quasi voluit mee maar er wordt met hem geen risico genomen.

Voorbeschouwing:

Zaterdag ontvangen de Kustboys in de Diaz Arena met KAS Eupen de Panda’s uit het verre Oost-Belgie. Voor beide teams wordt de onderlinge confrontatie een vroege zespuntenwedstrijd. Een zege zorgt voor rust, terwijl bij een verliespartij de degradatiezone dichtbij komt. Eupen pakte zijn twee zeges tegen Westerlo en nota bene Club Brugge.

Inkomende/uitgaande transfers:
Net voor het afsluiten van de transferperiode versterkte Eupen zich met Djeidi Gassama en Teddy Allah. Alloh voetbalde vorig seizoen op huurbasis bij de Panda’s. Hij ondertekende aan de Kehrweg een contract van 3 seizoenen. Gassama wordt door Eupen tot het einde van het seizoen gehuurd en wordt door de Panda’s als een zeer groot talent aanzien. Het jeugdproduct van PSG scoorde vijf maal in de UEFA Youth League en maakte bij de grote jongens vorig seizoen zijn debuut tegen Montpellier. Andere versterkingen zijn de verdedigers Christin Davies, Davidson, Kral, Paeshuyse, Gorenc en de aanvaller Charles-Cook.
Heris, Poulain, Agbadou en Valkanis zochten andere oorden op.
Het sportieve roer is dit jaar in handen van Bernd Storck, die voordien werkzaam was bij KRC Genk.

Vorige wedstrijd:
Vorige week gingen de Panda’s op eigen veld onderuit tegen KV Kortrijk in een partij waar de ploeg van Storck nauwelijks tot kansen kwam. Bayo scoorde met nog 10′ te gaan de winnende Kortrijkse treffer. Bij de ploeg uit Oost-België ontbrak de geblesseerde sluipschutter Prevljak.
Storck speelde met de volgende ploeg tegen KV Kortrijk: Moser, Van Genechten, Paeshuyse, Lambert, Davidson, Peeters, Jeggo, Christie-Davies, Charles-Cook, Joceleyn en Nuhu. Deom, Magnée, Bitumazala en Soumano vielen in

Spelersnieuws KAS Eupen:
Topschutter en sterkhouder Ismaïl Prevljak ontbrak tegen Kortrijk maar raakt wellicht speelklaar tegen de Kustboys.
Bij de Panda’s wordt gekeken naar het debuut van de winger Djeidi Gassama.

Opmerkelijk:
– Eupen slikte al vier goals binnen in het openingskwartier. KVO slikte nog geen goals in de eerste 15 minuten.
– KVO en Eupen zijn de enige teams die nog niet scoorden op een standaardsituatie.
– Eupen beging tot nu toe de meeste overtredingen in eerste klasse (105)

Vorig seizoen:
KVO won in eigen huis met 2-1 van de Panda’s. De onvermijdelijk Prevljak bracht zijn ploeg op voorsprong maar de Kustboys hielden dankzij treffers van Gueye en Bätzner in het slotkwartier de 3 punten thuis.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Nathan Verboomen
Assistenten: Dhr. Florian Lemaire en Dhr. Bryan Bijnens
4de official: Dhr. Matonga Simonini


NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL