Alle NieuwsKerstmatch op KVO: HELAAS GEEN PUBLIEK

Kerstmatch op KVO: HELAAS GEEN PUBLIEK

UPDATE:
Helaas moeten we het zondag weer zonder onze fans en sponsors stellen en blijven de tribunes van de Diaz Arena leeg. Supporters die losse tickets kochten voor de match, worden gecontacteerd door onze dienst Ticketing.De fanshop is deze week wél nog open op donderdag van 10u t/m 19u en op vrijdag van 10u t/m 12u.

KVO en RC Genk hebben een onderlinge traditie van wedstrijden die worden uitgesteld: twee keer op Genk (1999 en 2014), twee keer op KVO (2017 en 2021). De 2017-editie – die werd verplaatst omwille van een hevige storm – was, net als dit seizoen, de kerstmatch. Een match die in de Diaz Arena altijd samengaat met veel toeters en bellen, zo ook komende zondag.

Helaas vervalt onderstaande communicatie dus …

—————————————————————————————

Gezien de huidige weersomstandigheden gaat die match wél gewoon door maar hopelijk gebeurt dit ook mét publiek, aldus onze COO Thorsten Theys.
“In deze coronatijden hebben de mensen nood aan ontspanning, zeker in de kerstvakantie. Het voetbal kan deze ontspanning bieden op een veilige manier. De fans zitten in de buitenlucht, ze dragen mondmaskers, … De Pro League heeft enorme inspanningen geleverd om voetbal mét publiek te handhaven en wij als KV Oostende zijnde hebben die maatregelen ten harte genomen. Bij ons zie je weinig tot geen fans zonder mondmaskers en gebeurt alles op een veilige manier. Het zou dus spijtig zijn mocht er nu, nota bene één speeldag vóór de winterstop, worden beslist om de stadions weer te sluiten. Gun de mensen toch nog hun plezier alstublieft.”

zou spijtig zijn mocht men nu – één speeldag voor de winterstop – beslissen om de stadions weer te sluiten

Plezier dat KVO natuurlijk wil aanbieden óp het veld – matchen tegen Genk zijn bijna altijd een garantie op spektakel, herinner je de 6-0 van enkele jaren geleden of de 3-4 van dit seizoen – maar ook náást het veld.
“Corona maakt het niet eenvoudig om veel extra zaken aan te bieden aan de supporters en sponsors maar toch proberen we zoveel mogelijk een totaalbeleving te creëren. Zo bieden wij – in tegenstelling tot veel andere clubs – nog steeds horeca aan in onze kantines en dit volledig conform de geldende coronaregels.
De wedstrijd van zondag staat natuurlijk volledig in het teken van de kerstsfeer: kerstdansers- en danseressen, een blitzoptreden van Sebastien – Alain van Preuteleute – Dewaele én een heuse special guest: niemand minder dan Arthur Theate zal de wedstrijd bijwonen. In Italië is er geen kerstvoetbal dus Arthur is in het land en maakt van de gelegenheid gebruik om z’n ex-ploeg een bezoekje te brengen.


Theate komt – net als bij z’n afscheid eind augustus – het veld op om de fans te begroeten

“We zijn er enorm trots op dat hij via KVO zijn carrière lanceerde richting de Serie A en de nationale ploeg en we willen hem zondag dan ook een oorverdovend welkomstapplaus geven. Het zou dus des te spijtig zijn mocht dat mooie moment in het water vallen door de beslissingen van het Overlegcomité. Nogmaals, een stadion in de buitenlucht waar iedereen een mondmasker draagt, vormt geen grote bedreiging. Laat ons nog één speeldag genieten van het voetbal en daarna ligt de competitie toch drie weken stil.”

Zorg dus dat je zondag vanaf 20.43u in de tribune zit voor ons pre-matchprogramma !

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL