Alle NieuwsKM TORHOUT – KV OOSTENDE 1 – 3

KM TORHOUT – KV OOSTENDE 1 – 3

De Kustboys lieten zich niet opnieuw verrassen tegen een amateurploeg want het won zaterdagavond na een rustig meesterschap vlot met 1-3 van Torhout

De troepen van Vanderhaeghe begonnen voortvarend aan de partij met kansen voor Ambrose en Berte. De thuisploeg reageerde via een dwarrelend  schot op de kruising.  Aan de overzijde werden doelpunten van Berte en Ambrose voor buitenspel afgekeurd. De verdiende voorsprong kwam er na een fout op Ambrose in de zestien. Ambrose stuurde net als tegen Harelbeke de doelman vanop de stip naar de verkeerde kant (0-1). Het venijn zat in het slot van de eerste helft. Eerst fusilleerde Pyck de Oostendse goalie (1-1), waarna Ambrose de Kustboys opnieuw op voorsprong bracht (1-2).

Tijdens de rust bleef De Schepper in de kleedkamer en maakte de Cypriotische aanwinst Fanos Katelaris voor het eerst zijn opwachting in de Oostendse hoofdmacht. De eerste kans na de koffie was voor Berte die op een verdedigend been besloot. Aan de overkant dacht de plaatselijke aanhang aan de gelijkmaker maar de schicht van Cardon eindigde in het zijnet. Op het uur  wisselde de Oostendse T1 op Tanghe en Katelaris na zijn volledige ploeg. De bezoekers duwden het gaspedaal in met een aantal kansen tot gevolg. De ingevallen Musayev besloot snoeihard op de onderkant van de lat, terwijl Patoulidis van dichtbij voorlangs besloot. Capon liet zich ook niet onbetuigd en knalde op de sterk keepende doelman. Het derde doelpunt kwam er na een mooi opgezette combinatie met Patoulidis als eindstation (1-3).

Een eenvoudige zege waarbij het debuut van de Cyprioot Fanos Katelaris het belangrijkste nieuws van de dag was.

Doelpunten: 41’ 0-1 (Ambrose), 43′ 1-1 (Pyck), 45’ 1-2 (Ambrose), 81’ 1-3 (Patoulidis)

Scheidsrechter: Dhr. Zeebroeck

Ploegsamenstelling KV Oostende

Eerste helft: Badu, Ndicka, Osifo, Tanghe, Wylin, Ambrose, Stiers, Albanese, Amade, De Schepper, Berte

Tweede helft: Badu, Walin, Tanghe, Katelaris, Albanese,  Amade, Berte, Ambrose, Stiers, Osifo, Ndicka

KVO (60’): Wouters, Duncan, Dewaele, Sakamoto, Patoulidis, Capon, Tanghe, Atanga, Coninckx,  Musayev, Katelaris