Alle NieuwsKRC Genk – KV Oostende 3 – 4

KRC Genk – KV Oostende 3 – 4

De Kustboys scoren in een zinderende pot voetbal viermaal en pakken de drie punten mee naar huis.

Na de 0-3 nederlaag op de eerste speeldag voerde Blessin één wissel door. Capon kwam in de plaats van Ndicka. Aanwinst Ambrose begon op de bank. Opvallende afwezige bij de thuisploeg was doelpuntenmachine Onuachu.

De wedstrijd begon aan een hoog tempo met kansjes voor beide doelen. Dessers en Ito dreigden voor de thuisploeg terwijl Gueye en Boonen in de aanvangsfase voor gevaar zorgden in de Genkse zestien. De thuisploeg kwam na 20’ op voorsprong wanneer Heynen een voorzet van Trésor voorbij Hubert kopte (1-0). Op het halfuur ontsnapte Dessers en die vond Bongonda. De buitenspeler tikte de bal simpel voorbij Hubert (2-0). De aansluitingstreffer volgde snel wanneer Capon via een gelukje Kvasina vond. De spits trapte de bal voorbij de kansloze Vandevoordt (2-1). Na een hoekschop van D’Arpino kreeg Medley een kansje maar zijn poging ging over; Net na de Oostendse aansluitingstreffer diende de geblesseerde Capon plaats te maken voor Ndicka.

De kustboys begonnen gretig aan de tweede helft met onmiddellijk een doelpunt tot gevolg. Na een hoekschop van Ndicka kopte Gueye de gelijkmaker voorbij een kansloze Genkse goalie (2-2). De thuisploeg kwam opnieuw op voorsprong wanneer Bongonda een hoekschop voor Hubert kopte (3-2). De Oostendse reactie kwam er vrijwel onmiddellijk. De debuterende Ambrose kopte op zijn beurt de gelijkmaker voorbij Vandevoordt (3-3). De thuisploeg bleef dreigen via Trésor en de op de loer liggende Dessers. Aan de overzijde zag Boonen de kans op de Oostendse voorsprong net naast gaan. De kustboys kwamen zowaar op voorsprong wanneer Jäkel een schot van Rocha in doel devieerde (3-4). Logischerwijs ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker maar de Oostendse defensie hield na een stand.

Doelpunten: 20′ 1-0 (Heynen), 30′ 2-0 (Bongonda), 32′ 2-1 (Kvasina), 49′ 2-2 (Gueye), 59′ 3-2 (Bongonda), 61′ 3-3 (Ambrose), 79′ 3–4 (Jäkel)

Gele kaarten: 31′ Hendry

Scheidsrechter:: Dhr. Verboomen

Ploegsamenstellingen:

KRC Genk: Vandevoordt, McKenzie, Sadick, Arteaga, Ito, Heynen, Dessers, Bongonda, Trésor, Hrosovsky (81′ Thorstvedt), Preciado (81’Munoz)

Invallers: Leysen, Toma, Eiting, Munoz, Oyen, Paintsil, Lucumi, Thorstvedt

KV Oostende: Hubert, D’Haese, Jäkel, Hendry, Medley, Capon (33′ Ndicka), Rocha, Boonen (83′ Bätzner), D’Arpino, Kvasina (83′ Tanghe), Gueye (60′ Ambrose)

Invallers: Schelfhout, Ndicka, Tanghe, Patoulidis, Bätzner, Berte, Ambrose

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL