Alle NieuwsKV OOSTENDE – CLUB BRUGGE 1 – 3

KV OOSTENDE – CLUB BRUGGE 1 – 3

De Kustboys spelen een degelijke partij maar blijven puntenloos achter.
Wegens een blessure haakte Capon in extremis af terwijl Ndicka ook in de ziekenboeg verbleef. Duncan en Jäkel maakten opnieuw hun opwachting in de basisploeg. Vooraan moesten Gueye en Ambrose voor de doelpunten zorgen. Schreuder, de bezoekende coach had geen selectieproblemen en kon de sterkst mogelijk ploeg op de mat brengen.

De eerste kans van de partij was voor de Kustboys en dit na balverlies op het Brugse middenveld. Het schot van Gueye schampte de buitenkant van de paal. De bezoekers kwamen uit het niks op voorsprong na een misverstand in de Oostendse defensie. Adamyan nam het geschenk in dank aan (0-1). De gelijkmaker volgde vrijwel onmiddellijk wanneer Jäkel de bal in 2 tijden voorbij een grabbelende Mignolet in doel trapte (1-1). Na een tweede flater in de thuisdefensie tikte Adamyan de bezoekers opnieuw op voorsprong (1-2). De thuisploeg was heel eventjes van slag maar herstelde nadien het evenwicht. Gueye bracht de thuisploeg langszij maar het doelpunt van de Senegalees werd voor buitenspel afgekeurd.
De tweede helft begon met een leuke actie van Sakamoto die zijn tegenstander tweemaal uitkapte. Deze fase kreeg geen gevolg want niemand was gevolgd om zijn center binnen te tikken. Het was vooral de thuisploeg dat initiatief nam en op zoek ging naar de gelijkmaker. Echter, het doelpunt viel aan de overkant. Na een Brugse hoekschop versloeg Skov Olson Scherpen (1-3). Ondanks de ongelukkige tegendoelpunten bleven de Kustboys goed meevoetballen maar ontsnapten wel aan een vierde tegentreffer wanneer Buchanan na een individuele actie niemand vond. De ingevallen Lang knalde hard voorlangs en Rits zag zijn poging van de lijn gekeerd worden. Aan de overkant zorgden Gueye en Ambrose voor constante dreiging maar de afwerking bleek opnieuw een probleem te zijn. In het absolute slot van een boeiende partij mocht Lang op zijn landgenoot afgaan maar besloot naast.
Ondanks de nederlaag tegen Club mogen de Kustboys terugblikken op een degelijke partij. Volgende week wordt leider Union partij gegeven.

Doelpunten: 17′ 0-1 (Adamyan) 22′ 1-1(Jäkel), 31′ 1-2 (Adamyan), 61′ (1-3 Skov Olson)
Gele kaarten: 26′ Mechele, 30′ Urhoghide, 92′ Odoi
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Boucaut
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Scherpen, Duncan (72′ Albanese), Fortes (88′ Patoulidis), Jäkel, Urhoghide, Sakamoto, D’Arpino, McGeehan, Rocha Santos (80′ D’Haese), Ambrose, Gueye
Invallers: Hubert, Wylin, Tanghe, Albanese, Patoulidis, Bätzner, D’Haese
Club Brugge: Mignolet, N’Soki (51’Hendry), Odoi, Skov Olson, Adamyan (79′ Lang), Buchanan, Vanaken, Rits, Mechele, Mata, Deketelaere
Invallers: Lammens, Sobol, Balanta, Hendry; Lang, Vormer, Dost, Nusa, Sandra

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL