Alle NieuwsKV OOSTENDE – KAS EUPEN 2 – 1

KV OOSTENDE – KAS EUPEN 2 – 1

Een met een groot hart strijdend Oostende houdt na een boeiende pot voetbal de drie belangrijke punten thuis.
Bij de Kustboys stond de jonge Schelfhout opnieuw onder de lat terwijl Capon en Koziello terug in de basis kwamen. De ploeg van Krämer kende geen selectieproblemen en kwam met de sterkste elf aan de aftrap.
De ongelukkige Koziello haakte vrij vlug af met een blessure en werd gewisseld door Bätzner. De thuisploeg kwam begon goed aan de partij maar werd door de Panda’s koud gepakt wanneer Prevljak Schelfhout met overhoekse trap te grazen nam (0-1). De Kustboys reageerden met een scherpe voorzet van Ndicka waar niemand bij kon. Aan de overkant voorkwam de Oostendse goalie een dubbele achterstand wanneer hij een schuiver van Cools onschadelijk maakte. De thuisploeg liet zich niet onbetuigd want Gueye zag zijn kopbal gered worden door de Eupense doelman. Embalo ontsnapte maar zijn doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. Na een geharrewar in het bezoekende doelgebied beroerde Heris de bal met hand maar de VAR zag er geen graten en liet gewoon doorspelen. Gueye zette zich door na bezoekend balverlies maar een teruggekeerde verdediger kon in hoekschop verwerken.. Met de rust in zicht rolde Bätzner de bezoekende defensie op maar uitblinker Himmelmann voorkwam de verdiende gelijkmaker.

De thuisploeg ontsnapte aan een grotere achterstand nadat een thuisverdediger zich op de bal verkeek maar Prevljak kende nu wel genade en knalde op de buitenkant van de paal. Dit was het sein om een tandje bij te zetten. De Panda’s raakten niet meer uit de omknelling want de thuisploeg zette hoog druk en speelde met een groot hart. Dit resulteerde met een schot van D’Arpino op de lat en met kansen voor Bätzner en Gueye. Onze Senegalees kreeg een zet in de zestien maar na tussenkomst van de VAR kwam De Cremer terug op zijn beslissing. De verdiende gelijkmaker kwam er nadat Gueye de bezoekende goalie met een grondscherend schot kon verschalken (1-1). Nauwelijks afgetrapt of Gueye besloot op Himmelmann. De verdiende voorsprong kwam er nadat Bätzner met een schicht zijn landgenoot te grazen nam (2-1). Na een spannend slot bleven de verdiende punten aan de kust.

Doelpunten: 14′ 0-1 (Prevljak), 73′ 1-1 (Gueye), 82′ 2-1 (Bätzner)
Gele kaarten: 36′ Cools, 90′ Amade, 90′ Peeters
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. De Cremer
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Schelfhout, Medley, D’Arpino, Ndicka, Gueye, Rocha Santos (69′ D’Haese), Jäkel (46′ Amade) , Fortes, Koziello (4′ Bätzner), Capon, Ambrose (77′ Atanga)
Invallers: Badu, Amade, Patoulidis, D’Haese, Bätzner, Wylin, Atanga
KAS Eupen: Himmelmann, Amat, Peeters, Prevljak (74′ Ngoy), Keita (46’Nuhu), Embalo (66′ Deom), Cools, Heris, Beck (66′ Agbadou), Lambert, Kayembe (83′ N’Dri)
Invallers: Nuredeen, Ngoy, N’Dri, Déom, Miramar, Agbadou, Nuhu

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL