Alle NieuwsKV OOSTENDE – KRC GENK 0 – 4

KV OOSTENDE – KRC GENK 0 – 4

Een fel gehavend Oostende was geen partij voor een sterk Genk dat 4 keer raak trof.

Voor de wedstrijd tegen KRC Genk Diende Blessin opnieuw te sleutelen aan zijn reeds fel gehavend elftal. Opvallend was het feit dat de bank naast McGeehan en Tanghe gevuld werd met jonkies zoals een Coninckx, Brock en Boufath. Stock, de coach van Genk kon geen beroep doen op zijn schutter Onuachu maar Lucumi en Arteaga keerden terug in de basiself.

In een en desolate Diaz Arena begon Genk voortvarend aan de partij met onmiddellijk een openingstreffer. De linkerflank werd eenvoudig opgerold en Ugbo hoefde enkel binnen te tikken (0-1). Vanaf het eerste doelpunt was het eenrichtingsverkeer richting Hubert. De volgende kans was voor Thorstvedt maar die trapte rakelings naast. De 0-2 volgde vrij snel wanneer Ito in het straatje werd gestuurd en die had geen enkele moeite om Hubert te kloppen (0-2). De moedige thuisploeg probeerde de bakens te verzetten maar ze raakten nauwelijks aan de bezoekende zestien. Ito zag zijn tweede van de avond afgekeurd worden wanneer er buitenspel gesignaleerd werd. De Oostendse defensie was te traag voor de Limburgse aanvallers want op een snelle omschakeling knalde Arteaga de 0-3 op het bord (0-3). Kort voor de break wisselde Blessin Patoulidis voor de weder optredende Tanghe.

Na de rust kwam McGeehan na een lange inactiviteitsperiode D’Haese vervangen. Hij begon fel aan zijn wedstrijd en pakte na een te enthousiaste actie geel. De Kustboys wilden er na een ontgoochelende eerste helft nog iets van maken maar de eerste kans was voor Thorstvedt die Hubert op zijn weg vond. Aan de overzijde moest de bezoekende goalie voor het eerst aan het werk op een poging van McGeehan. Na een mooie combinatie in de bezoekende zestien werd Ambrose gestuit door Vandervoordt. De jonge Wylin liet zich op zijn flank opmerken met een aantal gesmaakte acties. Ugbo kreeg een enorme kans na een hoekschop van Ito maar de aanvaller joeg de bal via een Oostends been in hoekschop. Aan de overzijde probeerde Ambrose het van ver maar de spits kraakte zijn schot. De bezoekers diepten via Hrosovsky de score verder uit wanneer hij met een schuiver Hubert kansloos liet (0-4). In het slot van de wedstrijd mocht Thorstvedt voortijdig naar de kleedkamer na een wilde tackle op Bätzner. Uitblinker Hubert behoedde in het slot van de wedstrijd de thuisploeg van een forfaitscore.

Doelpunten: 6′ 0-1 (Ugbo), 12′ 0-2 (Ito), 34′ 0-3 (Arteaga), 78′ 0-4 (Hrosovsky)
Gele kaarten: 47′ McGeehan
Rode kaarten: 83′ Thorstvedt
Scheidsrechter: Dhr. Boterberg
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Medley, Wylin, Jäkel, Ndicka, Rocha Santos, Bätzner, D’Haese (46′ McGeehan), Patoulidis (43′ Tanghe), Gueye, Ambrose
Invallers: Schelfhout, McGeehan, Coninckx, Tanghe, Brock, Boufath
KRC Genk:Vandevoordt, Sadick, Arteaga, Ito (86’Cuesta) , Heynen, Bongonda (72′ Oyen), Hrosovsky (86′ Eiting), Ugbo (79′ Paintsiil) Munoz (86′ Tresor), Lucumi, Thorstvedt
Invallers: Leysen, Tresor, Toma, Eiting, Oyen, Paintsil, Cuesta

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL