Alle NieuwsKV OOSTENDE – KV KORTRIJK 0 – 2

KV OOSTENDE – KV KORTRIJK 0 – 2

De Kustboys komen de opdoffer kort voor de rust niet meer te boven en verliezen de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kortrijk met 0-2

Voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Kortrijk voerde Blessin twee wissels door in vergelijking met de wedstrijd op Charleroi. Medley en Rocha Santos verhuisden naar de bank terwijl D’Haese en Jäkel een basisplaats kregen. Bij de bezoekers kwamen de ex-KVO’ers Vandendriessche en Palaversa aan de aftrap.  Jonckheere moest zich tevreden stellen met een plaatsje op de invallersbank.

De Kustboys begonnen aarzelend aan de partij met een paar halve kansjes voor de bezoekers. Eerst zorgde een hoekschop van Kadri voor paniek in de Oostendse gelederen waarna diezelfde Kadri zijn plaatsbal naast zag gaan. In een gezapige beginfase kreeg Dewaele geel wanneer hij de ontsnapte D’Haese omverkegelde. De eerste echte kans was voor Amade maar Sainsbury blokte de jonge Duitser in extremis af. De Kortrijkzanen reageerden vrijwel onmiddellijk via Dewaele maar Hubert ranselde de poging uit de korte hoek. Ondanks een evenwichtige eerste helft gingen de Kustboys met een achterstand de rust in want D’Haene versloeg de kansloze Hubert met een overhoekse schuiver (0-1).

De Kustboys kwamen gretig uit de kleedkamer met een kans voor Jäkel die net naast kopte. Ndicka kreeg de kans op de gelijkmaker maar hij besloot naast. Net na de noodgedwongen wissel van D’Arpino zag D’Haese zijn schicht net naast zoeven. Na tussenkomst van de VAR ontsnapte de thuisploeg aan een strafschop maar de dubbele Kortrijkse voorsprong volgde vrijwel onmiddellijk. Na een hoekschop devieerde Vandendriessche een hoekschop voorbij Hubert(0-2). Ondanks veel goede wil kwamen de Kustboys nadien nauwelijks tot kansen waardoor de 3 punten richting Kortrijk gingen..

Doelpunten: 44′ 0-1 (D’Haene), 63′ 0-2 (Vandendriessche)
Gele kaarten: 19′ Dewaele, 59′ Jäkel
Scheidsrechter: Dhr. D’Hondt
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Ndicka, Jäkel, Fortes, Capon (58′ Atanga), Amade (72′ Wylin), D’Arpino (54′ Rocha Santos), D’Haese (72′ Patoulidis), Batzner, Ambrose, Gueye
Invallers: Schelfhout, Patoulidis, Coninckx, Rocha Santos, Wylin, Medley,
KV Kortrijk: Ilic, Dewaele, Sainsbury, Mbayo (77′ Messaoudi), Palaversa, Selemani (89′ Fixelles), Kadri ((36′ Moreno) Badamosi, Vandendriessche, D’Haene (77′ Rougeaux), Radovanovic (77′ Derijck)
Invallers: Delle, Deman, Rougeaux, Messaoudi, Fixelles, Sissoko, Torp, Bendianishvili, Jonckheere, Moreno, Derijck

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL