Alle NieuwsKV OOSTENDE – KV MECHELEN 2-2

KV OOSTENDE – KV MECHELEN 2-2

Fashion Jr. Sakala en Kevin Vandendriessche speelden vandaag voor de laatste keer in de zeelucht en op de vertrouwde Oostendse grasmat. Oud-teamgenoot en goede vriend Franck Berrier kwam Vandendriessche verrassen met een mooi afscheidscadeau na zes seizoenen bij KVO. Sakala maakt de overstap naar Rangers waar hij Europees zal starten. Hij hoopte onze club te kunnen verlaten met ook een Europees ticket. 

De wedstrijd begon in die optiek alvast veelbelovend voor de Kustboys. Na een paar verwittigingsschoten op doel maakte Sakala er in de 5de minuut 1-0 van. KV Oostende liet het daar niet bij en bleef druk zetten wat leidde tot meerdere kansen.Al snel rolde de bal voor de voeten van Ndicka die de bal perfect inspeelde op Sakala. De Zambiaan nam de asssist in dank aan en potte zijn tweede van de avond. Net voor het halfuur was Hjulsager dicht bij de 3-0 maar hij besloot van dichtbij op Thoelen. Er werd even getwijfeld over een eventuele strafschop maar nadat Nathan Verboomen een kijkje ging nemen, kwam hij tot de conclusie dat dit geen fout was maar slechts een hoekschop . Sakala was na knap werk van Vandendriessche nog dicht bij een hattrick maar dit was te mooi om waar te zijn. Aan de overzijde trof Mechelen net voor de rust de paal. Ruststand: 2-0.

Malinwa kwam zeer sterk uit de kleedkamer. Bataille verkeek zich op een voorzet en Druijf scoorde na nog geen twee minuten de aansluitingstreffer. Op het uur lukte Malinwa zelfs de gelijkmaker nadat Bateau een keiharde voorzet van Schoofs tegen de touwen buffelde.KVO was van slag maar via Theate kwam het toch dicht bij de voorsprong, zijn kopbal strandde echter op de paal. Aan de overzijde kwam ook Mechelen enkele keren dicht bij een derde treffer in een zeer open tweede helft. Tien minuten voor tijd werd Vranckx nog uitgesloten met tweede geel. Het sein voor KVO om nog eens alles te geven, maar de verlossende derde treffer kwam er niet meer. Net voor affluiten kreeg Fashion Sakala nog een applauswissel.

Een verdienstelijke match voor beide ploegen, Oostende was heer en meester in de eerste helft maar bleef wat steken na de rust. Al bij al dus een billijk resultaat.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL