Alle NieuwsKV OOSTENDE – KVC WINKEL SPORT 4 – 0

KV OOSTENDE – KVC WINKEL SPORT 4 – 0

Omwille van allerlei redenen (covid, blessures, Afrika Cup, …) stelde Blessin stelde een experimenteel elftal op. De aanwinsten Alessandro Albanese en Tatsuhiro Sakamoto vielen na de rust in, de Amerikaan Kyle Duncan vertoefde in zijn thuisland om de noodzakelijke administratie in orde te brengen.

De Oostendenaars begonnen voortvarend aan de partij met tal van kansen. Ex-KVO’er Kudimbana toonde dat hij het keepen nog niet verleerd was want hij behoedde zijn ploeg van een vroege achterstand. De goalie werd toch gevloerd door de onvermijdelijke Gueye, die in de draai binnenknalde (1-0). Het mooiste doelpunt kwam op naam van Amade die de bezoekende doelman met een volley het nakijken gaf (2-0). Na de dubbele voorsprong regende het doelkansen maar Kudimbana zorgde er in zijn eentje voor dat het tot aan de rust bij 2-0 bleef. Hij stond pal op pogingen van onder andere McGeehan en Capon.

Tijdens en na de rust voerde Blessin heel wat wissels door. Een aantal jongeren zoals Badu, Brock en Boufath mochten proeven van het grote werk, maar ook de nieuwelingen kregen wat speelminuten. Eerst maakte Alessandro Albanese zijn opwachting, daarna kreeg onze Japanner Tatsuhiro Sakamato zijn eerste speelminuten. Beide spelers werden betrokken in enkele knappe acties. Ons centraal verdedigingsduo Capon-Jäkel zorgde uiteindelijk voor de 4-0 eindstand. Een dompertje, op het einde van de match viel youngster Brock nog geblesseerd uit..

Doelpunten: 10′ 1-0 (Gueye), 16′ 2-0 (Amade), 55′ 3-0 (Capon), 67′ 4-0 (Jäkel)

Startelf KV Oostende: Hubert, D’Haese, Jäkel, Capon, Wylin, Amade, D’Arpino, McGeehan Ambrose, Atanga, Gueye
Badu, Boufath, Brock, Albanese, Sakamoto en Bätzner vielen in de tweede helft in.,