Alle NieuwsKV OOSTENDE – RFC SERAING 2 – 2

KV OOSTENDE – RFC SERAING 2 – 2

Na een zwaar bevochten wedstrijd verlengen de Kustboys in de absolute slotfase hun verblijf in de Jupiler Pro League.

Kort voor de aftrap van de wedstrijd tegen Seraing haakte Jäkel af waardoor Medley een basisplaats kreeg. Vooraan moesten Ambrose en Gueye voor de Oostendse goals zorgen. Garcia, de bezoekende coach had geen selectieproblemen en kon voor de belangrijke wedstrijd aan de kust, een sterk elftal op de mat brengen.

De thuisploeg begon met een achterstand aan de wedstrijd wanneer Jallow Scherpen omspeelde en de bal in het lege doel deponeerde (0-1). De Kustboys reageerden met een afgeweken trap van D’Arpino en een schot dat via een bezoekend been in hoekschop verdween. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar het schot van Gueye verdween via een Luiks been in hoekschop. Net voordien moest de geblesseerde D’Arpino gewisseld worden door zijn landgenoot Koziello. Net over het halfuur kwam de thuisploeg op gelijke hoogte wanneer Cissé een voorzet van Ambrose in eigen doel devieerde (1-1). Via haar snelle voorlinie bleven de Luikenaars in de omschakeling zeer gevaarlijk. Mikautadze dolde met de thuisdefensie maar zijn schot ging voorlangs. In het absolute slot diende Scherpen nog een hoekschop. uit zijn doel te ranselen.

Het balbezit in de aanvangsfase van de tweede helft was voor KVO maar het doelpunt viel aan de overkant. Een center werd in de eigen zestien slecht weggewerkt. De pal viel pardoes in de voeten van Mikautadze die geen genade kende met Scherpen (1-2). De thuisploeg reageerde via een schitterende poging van Capon dat op het doelhout uiteenspatte. Het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Na tussenkomst van de VAR wees Boterberg naar de stip want Cissé had de bal met de hand beroerd. Er was nadien heel wat commotie bij de bezoekers met onder andere een rode kaart voor iemand van de sportieve staf. Gueye liet al die drukte over zich heen gaan en stuurde Dietsch naar de andere hoek (2-2), waarna Boterberg voor het einde floot.
Door dit punt verlengen de Kustboys hun verblijf in de Jupiler League. Volgende week kunnen Vanderhaeghe en co ontspannen naar het verre Eupen reizen.


Doelpunten: 5′ 0-1 (Jallow), 39 ‘1-1 Cisse (Owngoal), 55′ 1-2 (Mikautadze), 90’ 2-2 (Gueye, strafschop)
Gele kaarten: 24′ Koziello, 34′ Poaty, 52′ gueye
Scheidsrechter: Dhr. Jan Boterberg
Ploegsamenstellingen
KV Oostende: Scherpen, Capon, Tanghe, Medley (63′ Atanga), Urhoghide, Sakamoto (74′ Boonen), D’Arpino (21′ Koziello), McGeehan, Albanese, Ambrose, Gueye
Invallers: Hubert, Wylin, Duncan, Bätzner, Boonen, Atanga
Seraing: Dietsch, Dyrestam, Kilota, Mikautadze, Bernier (62′ Cachbach), Dabila, Nadrani, Poaty (71’Kilota), Jallow (71’Mouandilmadji), Opare (73′ Sambu), Cissé, Mazziz
Invallers: Galjé, Faye, Kilota, Mouandilmadji, Cachbach, Sambu, Spago

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL