Alle NieuwsKV OOSTENDE – STANDARD LUIK 1- 0

KV OOSTENDE – STANDARD LUIK 1- 0

De kustploeg zet een belangrijke stap richting het behoud na een oververdiende zege tegen een zwalpend Standard Luik.

Yves Vanderhaeghe posteerde de boomlange Scherpen onder de lat. Ndicka en Capon kwamen aan de aftrap en Gueye moest voor de doelpunten zorgen. Bij de bezoekers kon Elsner niet rekenen op de geblesseerden Amallah en Laifis, terwijl Sissako naar de bank verhuisde. Bastien, Dragus en Dussenne waren hun vervangers.

De thuisploeg begon gretig aan de partij met na 10′ een schot van Gueye dat voorlangs zoefde en een knal van McGeehan dat over ging. Aan de overkant was onze goalie een werkloze doelman want de Luikenaars kwamen zelden in zijn buurt. De verdiende Oostendse voorsprong kwam er na een misverstand in de bezoekende defensie. Rocha Santos kende geen genade en trapte de thuisploeg op voorsprong (1-0). Voor de rust kregen McGeehan, Gueye, Sakamoto en Rocha Santos nog kansen om de Rouches definitief uit te tellen maar de efficiëntie ontbrak.

De eerste dreiging na de rust was voor de thuisploeg maar Gueye trapte over en aan de overkant ontsnapte KVO aan de gelijkmaker nadat Cafaro op de paal besloot. Gueye kwam dicht bij de 2-0 maar tikte een voorzet van dichtbij net over. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen en hield de drie punten thuis.

Doelpunten: 29 1-0 (Rocha Santo)
Gele kaarten: 28′ Emond, 33’Cafaro, 51′ Bastien, 61′ Capon, 80′ Bokadi, 88′ Nkounkou
Scheidsrechter: Dhr. Lambrechts
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Scherpen, Duncan (71′ Batzner), D’Arpino, Ndicka (79′ Albanese), McGeehan, Gueye (79′ Ambrose), Rocha Santos (71′ Tanghe), Jäkel, Fortes, Sakamoto, Capon
Invallers: Hubert, Patoulidis, Tanghe, Bätzner, Wylin, Ambrose, Albanese
Standard Luik: Bodart, Dussenne, Dragus (46′ Tapsoba), Donnum (61′ Carcela), Emond, Bokadi, Cafaro, Raskin, Bastien (61′ Pavlovic), Calut (71′ Nkounkou), Ngoy
Invallers: Henkinet, Pavlovic, Sissako, Cimirot, Carcela, Nkounkou, Tapsoba