Alle NieuwsKVO – CHARLEROI 0-3

KVO – CHARLEROI 0-3

Een enthousiast KV Oostende gaat in eigen huis 0-3 de boot in tegen een zeer efficiënt Charleroi. De Kustboys beginnen zo met een valse noot aan de competitie

Coach Blessin kon kiezen uit een zo goed als volledige fitte kern voor de eerste wedstrijd van het seizoen, enkel Mcgeehan (blessure) was niet inzetbaar. Oostende begon dan ook zonder echt grote verassingen aan de wedstrijd tegen Charleroi. Aankopen Medley en Rocha begonnen beiden in de basis, Theate begon op de bank.

Onder het toeziend oog van gloednieuwe aankoop Thierry Ambrose en 2700 enthousiaste supporters, trapte KV Oostende zijn seizoen veelbelovend af. De Kustboys trokken de wedstrijd vanaf de eerste minuut naar zich toe en dat leverde meteen enkele kansen op. Tot twee keer toe kon Gueye net niet goed afdrukken. Als een donderslag bij heldere hemel kwam de uitploeg op voorsprong. De eerste Henegouwse kans ging meteen tegen de netten. Na slecht uitverdedigen van KVO kwam de bal bij Bedia terecht, met een puntertje verschalkte hij Hubert en verdween de bal in doel. (0-1) Echt aangedaan leek de thuisploeg niet, nog geen minuut na de openingsgoal was daar al de volgende kans voor Gueye. Deze keer plaatste de Senegalese spits zijn kopbal op de lat. Op het halfuur was er weer een uitgelezen kans voor de Kustboys om op gelijke hoogte te komen. Hendry mocht de bal vrij binnen trappen, maar de keeper van de Zebra’s kon de bal nog met een katachtigesprong uit zijn doel houden. We gingen dan ook kleedkamer in met een 0-1 ruststand.

Net na rust leek ons oververdiend doelpunt dan eindelijk te vallen. Op hoekschop kopt Hendry de bal staalhard voorbij Koffi. De scheidsrechter keurde het doelpunt echter af omdat de hoekschop van D’Arpino over de achterlijn zou zijn geweest. Nog geen 5 minuten later kregen onze Kustboys het deksel op de neus: na een snelle counter trapte Zaroury de bal naast Hubert in doel (0-2). Charleroi kwam na hun tweede goal beter in de wedstrijd en het overwicht van Oostende werd steeds minder. Hierdoor viel de wedstrijd even stil en was het wachten tot de volgende grote kans. Een kleine 15 minuten voor het einde wordt een doorgebroken Indy Boonen onderuit geduwd in de Henegouwse zestien. De scheidsrechter gaf echter geen krimp.. Vlak voor tijd sneed Kaymebe naar binnen en knalde de bal in het hoekje binnen (0-3), meteen de eindstand.
Een (te) zwaar verdict voor KVO.

Doelpunten:
7’ Bedia, 50’ Zaroury, 85’ Kayembe

Gele kaarten:
58’ Van Cleemput, 62’ D’Haese, 83’ Gueye, 90’ Kvasina

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Medley (72’ Bätzner) , Hendry, D’Arpino (71’ Amade), Ndicka, Gueye, Rocha, Boonen, Jäkel, Kvasina, D’Haese (75’ Capon)
Invallers: Schelfhout, Tanghe, Capon, Osifo, Theate, Amade, Bätzner

Sporting Charleroi: Koffi, Knezevic, Van Cleemput (87’ Tchatchoua), Kayembe, Bedia (64’ Fall) , Andreou, Desolleil, Ilaimaharitra, Gillet (87’ Hendrickx), Morioka, Zaroury (73’ Gholizadeh)
Invallers: Chiacig, Wasinski, Keita, Tchatchoua, Gholizadeh, Hendrickx, Fall