Alle NieuwsKVO EN ZULTE WAREGEM EREN FRANCK BERRIER

KVO EN ZULTE WAREGEM EREN FRANCK BERRIER

Zondag speelt KVO z’n eerste thuiswedstrijd sinds het overlijden van clubicoon Franck Berrier. Dat wil de club niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom zet het samen met Zulte Waregem – waar Franck ook 127 wedstrijden speelde – een actie op poten.

Zo zullen de spelers van beide clubs met de naam van Berrier op de shirts spelen. Na de wedstrijd worden de shirts te koop aangeboden via een veiling. De opbrengsten gaan naar de diensten cardiologie van de ziekenhuizen AZ Sint-Jan, Campus Henri Serruys en AZ Damiaan. Het geld zal vervolgens worden aangewend om enkele sessies basisreanimatietechnieken te geven aan zowel de A-kern als de jeugdploegen. Zo leren ze hoe ze adequaat kunnen reageren, óp én náást het veld, als er zich iets zou voordoen.

Zulte Waregem kiest er tevens voor om de opbrengst te investeren in EHBO-opleidingen voor supporters, vrijwilligers, spelers en jeugdmedewerkers.Daarnaast gaat de andere helft van de opbrengsten naar VZW Hartekinderen, de vereniging voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een aangeboren hartafwijking en hun families.

Vóór de aftrap volgt er nog één minuut applaus voor de ‘Kleine Generaal’ en de aftrap zelf wordt genomen door zijn ex-ploegmakkers en vrienden Kevin Vandendriessche, Sébastien Siani, Xavier Luissint, Jérémy Dumesnil en Baptiste Schmisser.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL