Alle NieuwsKVO haalt verdediger van Arsenal

KVO haalt verdediger van Arsenal

KV Oostende heeft zich versterkt met de Engelsman Zech Medley. De 20-jarige centrale verdediger komt over van Arsenal en geldt als een groot talent van het Britse voetbal. Hij ondertekent een contract t/m 2025 met nog een optie op een extra jaar.

Zech Medley doorliep de jeugdrangen van Chelsea vooraleer rivaal Arsenal hem er op 16-jarige leeftijd wegplukte. Bij Arsenal was hij een sterkhouder én aanvoerder in de jeugdreeksen en hij trainde er ook mee met de A-kern. In 2018 betwistte hij als 18-jarige zelfs twee duels in de Europa League. Ook tegen Standard maakte hij toen deel uit van de selectie van de ‘Gunners’. Het afgelopen seizoen werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan FC Gillingham (League One) en FC Kilmarnock (Schotse eerste klasse).

Gauthier Ganaye: “Zech stond al een hele tijd op onze radar. Hij was één van onze belangrijkste targets en ik ben dan ook verheugd dat we erin geslaagd zijn om hem naar Oostende te halen. Met zijn 1.95 m, zijn snelheid, vooruit verdedigen en kwaliteit aan de bal past hij perfect in ons spelsysteem. Ik kijk er naar uit om Zech progressie te zien maken binnen onze ploeg.”

Zech Medley: “Ik ben blij dat de deal met KVO in orde is gekomen. De Belgische competitie is enorm geëvolueerd de voorbije seizoenen en het is een opstap naar de grotere competities. Kijk maar naar Jack Hendry die zijn carrière hier opnieuw gelanceerd heeft. Ik onderteken hier een contract voor vier seizoenen wat een duidelijke blijk van vertrouwen is van het KVO-bestuur uit. Ik kijk er naar uit om mijn ploegmaats te leren kennen en om zo snel mogelijk mijn eerste wedstrijd te spelen.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL