Alle NieuwsKVO HOUDT LILLE OP GELIJKSPEL

KVO HOUDT LILLE OP GELIJKSPEL

Bij KVO geen Fraser Hornby, die ongelukkig gevallen is op training en zijn schouder bezeerde. Onderzoek moet uitwijzen hoe ernstig de blessure is. Fanos Katelaris was dan weer nog niet hersteld van covid. Bij Lille ontbrak het WK-spitsenduo David (Canada) en Weah (VS).

KVO begon uitstekend aan de wedstrijd want na luttele minuten werd Ambrose in het strafschopgebied al onder de graszoden gestopt. Hij ging zelf achter de bal staan en trapte de elfmeter feilloos binnen. Het zou de start zijn van een open eerste helft met kansen langs beide zijden. De bezoekers trapten op de paal en ook doelman Phillips moest gepast tussen komen met een handreflex. Aan de overzijde trapte McGeehan rakelings naast en Dapo Mebude zag zijn eerste goal bij KVO worden afgekeurd wegens buitenspel van assistgever Ambrose. Kort voor rust duwde Phillips een harde knal nog in hoekschop.

Aan de rust koos Thalhammer voor een volledig nieuw en zeer jong elftal. Lille nam het overwicht wat over en kwam al snel langszij nadat Virginius oog in oog met Hubert afwerkte: 1-1. De Fransen hadden nu controle over het spel en Hubert moest gepast tussen komen om zo de 1-2 te voorkomen. Het was echter uitstel van executie want even later scoorde Virginius zijn tweede van de namiddag. Zeker op basis van de eerste helft was een nederlaag echter onverdiend en zo dacht ook Indy Boonen erover. Na geklungel in de Franse defensie trapte hij op aangeven van Mo Berte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker van dichtbij binnen. In de absolute slotfase zagen we nog sterk verdedigend werk van Osifo die twee ballen in extremis van de lijn keerde. Zo pakt KVO een verdienstelijk gelijkspel tegen de Franse topclub. Eindstand 2-2.

Opstelling eerste helft: Phillips, Capon, Tanghe, Urhoghide, D’Haese, Sakamoto, Rocha, McGeehan, Mebude, Atanga, Ambrose.
Opstelling tweede helft: Hubert, Osifo, Wylin, Medley, Ndicka, Amade, Dewaele, Bätzner, Boonen, Musayev, Berte.