Alle NieuwsKVO – KV MECHELEN 2-4

KVO – KV MECHELEN 2-4

Na een zwakke eerste 50 minuten stond KVO al 0-3 in het krijt. De ploeg toonde nadien veerkracht en kwam terug tot 2-3 maar Hairemans deed finaal de boeken toe. Op de koop toe zijn drie spelers volgende week geschorst voor de verplaatsing naar OH Leuven.

Met een kwartier vertraging begon Malinwa scherp aan de wedstrijd. Dat resulteerde in enkele kleine kansjes in het openingskwartier. In de 26e minuut scoorde Cuypers de 0-1 na slecht uitverdedigen van onze Kustboys. Meteen na het doelpunt was KV Mechelen daar opnieuw, doelpuntenmaker Cuypers kopte net naast. Tien minuten na het eerste doelpunt was daar echter al de 0-2. Storm nam de linkerflank voor zich en vond Mrabti aan de tweede paal. Hij tikte de bal makkelijk binnen. Net voor het rustsignaal kwam de thuisploeg in de wedstrijd. Amade knalde op een afvallende bal in de armen van Coucke. Daarna kwam Ambrose nog naar binnen en schoot hij van buiten de zestien de bal in hoekschop. KV Mechelen ging met een verdiende 0-2 de kleedkamer in.

Alexander Blessin kon het niet meer aanzien en greep in tijdens de rust. Gueye en Bätzner kwamen Ambrose en Amade vervangen. Dat zorgde niet meteen voor de ommekeer, integendeel. Vijf minuten in de tweede helft was Mrabti daar opnieuw. Op een voorzet van Cuypers tikte hij de bal zonder problemen binnen. KVO leek uitgeteld.
Maar onze jongens reageerden wel meteen. Vijf minuten later zorgden de twee invallers voor de aansluiting. Bätzner tot Gueye en die scoorde zijn negende van het seizoen. KVO kwam nu beter in de match maar toch bleef het uitkijken voor de Mechelse counters. Mrabti lobde Hubert maar werd teruggefloten wegens buitenspel.
De pressing van KVO kwam er nu wél beter uit, de kopbal van Gueye ging rakelings naast. Tien minuten voor tijd lukte KVO dan toch de aansluitingstreffer. Op een uitstekende voorzet van Rocha kopte Jäkel de bal stevig tegen de netten. KVO rook nu bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na nieuw balverlies kwam Hairemans echter één op één met Hubert en gingen de boeken toe. Koziello pakte in de slotfase nog zijn tweede gele kaart.
Een nederlaag die KVO enkel aan zichzelf heeft te wijten na een zeer zwakke eerste helft.

Doelpunten: 26’ Cuypers, 37’ Mrabti, 50’ Mrabti, 56’ Gueye, 81’ Jäkel, 89’ Hairemans

Gele kaarten: 6’ Amade, 41’ Bateau, 68’ Bätzner, 85’ Gueye,  92’ Koziello, 93’ Hairemans, 93’ Ndicka

Rode kaarten: 92’ Koziello

Scheidsrechter: Dhr. Christof Dierick

Ploegsamenstellingen:

KV Oostende: Hubert, D’Arpino (51’ Koziello), Ndicka, Rocha Santos, Jäkel, Fortes, Kvasina, Amade (45’ Bätzner), Capon, Thange (62’ D’Haese), Ambrose (45’ Gueye)
Invallers: Schelfhout, Medley, Gueye, Patoulidis, Koziello, D’Haese, Bätzner

KV Mechelen: Coucke, Bijker, Bateau, Walsh, Storm (70’ Hairemans), Cuypers (78’ Druijf), Schoofs (92’ De Camargo), Oum Gouet, Mrabti (78’ Swers), Vanlerberghe, Costa

Invallers: Wenssens, Swers, Hairemans, Kaya, Druijf, De Camargo, Shved