Alle NieuwsKVO MEETS ESBJERG

KVO MEETS ESBJERG

Forbrødring. Klinkt Scandinavisch, niet? Klopt, het is de klinkende Deense naam voor verbroedering. Want dat was het tijdens het voorbije weekend, een broederschap tussen het Deense Esbjerg en KV Oostende, twee clubs die -overwegend– dezelfde aandeelhouders hebben. Een veelbelovende start van een internationaal business netwerk. Een relaas van een geslaagd weekend.

Het is vrijdag namiddag en de plaats van afspraak is het North Sea Aviation Centre in Oostende. Een business centre vlak naast de luchthaven van Oostende vanwaar privé- vliegtuigen de horizon tegemoet vliegen. Ja, de 40-koppige KVO-delegatie vliegt met een privé-jet (inclusief KVO-logo!) richting het Deense Esbjerg. Verscheidene commerciële partners tekenen present, klaar voor een weekend vol netwerken, kennis vergaren, voetbal, fun en kameraadschap. 


In de privéjet op weg naar Esbjerg

Het weekend belichaamt de wens van onze COO Thorsten Theys om een internationaal karakter te geven aan de business club van KVO onder het mom dat het na een steriel covidjaar wel eens iets meer mag zijn en kadert in de overtuiging dat de verruimde horizon ook zakelijk opportuniteiten brengt voor de KVO partners, intern en extern.

Na een vlotte vlucht, gekruid met een hapje en een glaasje champagne, checkt de KVO-delegatie in, in Hotel Britannia, pal naast het levendige en gezellige marktplein van de Deense kuststad. 
De stad verkennen zit er echter nog niet meteen in want diezelfde avond is er een galadiner en speelt KVO op het veld van KRC Genk en die wedstrijd mag natuurlijk niet worden gemist. Er wordt een livestream opgezet in het hotel en Paul Conway – aandeelhouder van zowel KVO als Esbjerg – heeft een ‘special guest’ uit zijn hoed getoverd. Niemand minder dan Rafaël van der Vaart komt de wedstrijd bijwonen. De oud-international van Nederland speelde nog bij onder andere Real Madrid, Ajax, Tottenham en … Esbjerg. Na zijn carrière settelde hij zich in de Deense kuststad en zijn zoon voetbalt er ook bij de plaatselijke voetbalclub. 
Rafaël zag in elk geval een spectaculaire wedstrijd want na een 2-0 én 3-2 achterstand wint KVO nog met 3-4. Euforie alom in de zaal en Executive President Gauthier Ganaye zet nog even een live verbinding op tussen de Oostendse kleedkamer en onze COO Thorsten Theys met een uitzinnige groep in Hotel Britannia. Sommigen gaan daarna slapen, anderen vleien zich nog even neer op de gezellige terrasjes in de binnenstad. 


Rafael VD Vaart was ook van de partij

Zaterdag staat volledig in het teken van voetbal. Esbjerg speelt om 13.30 tegen FC Helsingor. Na een stevig ontbijt wordt de KVO-delegatie om 10u al opgepikt door de spelersbus van Esbjerg. Daarna wacht een stadiontoer in de prachtige Blue Water Arena, genoemd naar hoofdsponsor Blue Water Shipping, waarover later in dit artikel nog meer informatie. 
De Blue Water Arena biedt plaats aan een dikke 18.000 supporters en wordt omgeven door ijshockey-, padel-, tennis- en atletiekvelden. Na een VIP-diner in de indrukwekkende infrastructuur met zicht op de groene grasmat is het tijd voor het échte werk, het duel tegen promotieconcurrent Helsingor. Een piepjong Esbjerg – dat met vijf debutanten aantreedt – komt al snel op achterstand maar knokt zich nog voor de rust weer in de match. In de tweede helft moeten ze alweer achtervolgen en in de blessuretijd krijgen ze de 1-3 mokerslag toegediend. Toch een moedige wedstrijd van de zeer jonge Deense garde. 


Vóór de Blue Water Arena, het stadion van Esbjerg

Na de match geniet de delegatie nog van een rhum, whisky en gin tasting en vervolgens van een heerlijke roast porc met buffet. Hierop schuiven ook lokale Deense partners aan en zo ontstaat er een natuurlijke synergie tussen sponsors van beide clubs. Als kers op de taart mogen alle aanwezigen nog deelnemen aan een ‘Penalty Cup’ op de heilige Esbjerg-mat. 
’s Avonds staat een bezoek gepland een lokale wijnbar en zelfs de plaatselijke karaokebar wordt bezocht. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes. 

Zondagmorgen – sommigen met kleine oogjes – wordt de delegatie opgepikt om een bezoek te brengen aan de haven van Esbjerg en krijgt men een rondleiding bij hoofdsponsor Blue Water Shipping. COO Dan Nissen legt haarfijn uit hoe het logistiek bedrijf ter land, ter zee en in de lucht transporteert in heel Europa. Het bedrijf is hét vlaggenschip van de haven van Esbjerg en kent meer dan 60 vestigingen wereldwijd. 
Na een heerlijke lunch ter plaatse gaat het nog naar Mennesket ved Havet (Men at Sea), een 9 meter hoge sculpturengroep ontworpen door beeldhouwer, schilder en graficus Svend Wiig Hansen. De sculpturen zijn gemaakt van wit beton en portretteren vier zittende mannen die uitkijken over het water van de Waddenzee. 
Een rustieke afsluiter van een energiek, leerrijk en gewoon leuk weekend waar achteraf iedereen het eens is dat what happens in the Esbjerg (Blue) Water, stays in (Blue) Water.

Kortom een bijzonder geslaagd weekend waarbij de lijn zeker wordt doorgetrokken naar de andere clubs in de familie.


Bezoek aan ‘Men at Sea’, een trademark in Esbjerg

Volgende partners maakten de trip naar Esbjerg:

Vision XR, ELCO, Verkindere, DLA Piper, Partool, Filou, K9, Callant Verzekeringen, Lawcom, Hotel Ter Streep, Ixina, Bakkerij Deschacht, Hokotrans, Mergroup, Wijnhuis Bollaert, Tobania, MC Invest, Dekotap. 

Speciale dank aan Daniel Lauridsen en Erik Skau Madsen van Esbjerg voor de goede ontvangst en begeleiding en onze eigen eventverantwoordelijke Tijs Van Wauwe voor het in elkaar steken van het goed gevulde programma. 


Erik Skau Madsen & Daniel Lauridsen van Esbjerg in KVO-tenue, Thorsten Theys & Tijs Van Wauwe van KVO in Esbjerg-outfit

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL