Alle NieuwsKVO SCHENKT € 8.400 CROWDFUNDINGSGELD AAN DIENSTEN KINDERGENEESKUNDE VAN TWEE OOSTENDSE ZIEKENHUIZEN

KVO SCHENKT € 8.400 CROWDFUNDINGSGELD AAN DIENSTEN KINDERGENEESKUNDE VAN TWEE OOSTENDSE ZIEKENHUIZEN

In het voorjaar van 2020 – midden de coronapandemie – organiseerden KVO en de supportersfederatie Kustboys een crowdfunding om de club te redden. Dat initiatief kwam toen van KVO-iconen Sebastien Siani en wijlen Franck Berrier. Het verzamelde bedrag van zo’n € 50.000 werd uiteindelijk geschonken aan drie actoren: de jeugdwerking, de supportersfederatie en verscheidene sociale projecten. Twee jaar later werd nu het laatste crowdfundingsgeld uitgereikt aan de diensten Pediatrie (kindergeneeskunde) van de twee Oostendse ziekenhuizen, AZ Damiaan en AZ Sint-Jan, Campus Serruys. Niet toevallig een geldsom van € 8.400.

“Bij KVO vinden wij de lokale verankering en identiteit nog steeds belangrijk en de geldsommen werden dan ook vooral geschonken aan lokale, sociale projecten zoals bijvoorbeeld eerder al de Proper Strand Lopers of Sealife voor de adoptie van ons zeehondje ‘Lucy’. In die optiek passen onze twee Oostendse ziekenhuizen perfect in dit verhaal. Beide ziekenhuizen bieden fantastische knowhow en klantvriendelijkheid aan in onze stad, dat hebben ze nogmaals bewezen tijdens de coronapandemie. Het bedrag van € 8.400 is dan ook symbolisch als postcode van Oostende,” aldus Bram Keirsebilck van KVO.

In het AZ Damiaan zijn ze alvast opgetogen met de donatie.
“We zijn KV Oostende heel dankbaar voor de schenking van dit mooie bedrag”, reageren Karoline en Griet, pedagogisch medewerkers op de dienst Pediatrie.
“Met dat geld zullen we onder andere een grote mobiele snoezellamp aankopen. Deze lamp kan worden ingezet om stress te reduceren bij pijnlijke behandelingen. De lamp brengt ook rust bij kinderen met een beperking en tieners die nood hebben aan een time-out. Na prospectie in het kinderziekenhuis in Antwerpen en de gedeelde ervaringen leek het een zeer zinvolle en doordachte aankoop.”Ook bij AZ Sint-Jan, Campus Serruys zijn ze in de wolken met het geschonken bedrag.
“Met het bedrag van € 4.200 kunnen we mooie zaken doen,” zo vertelt Hoofdverpleegkundige Pediatrie Anna Marinus. “Het geld zullen we onder andere besteden aan meubels voor de speelklas, een sterrenprojector om de kinderen af te leiden tijdens pijnlijke handelingen en gezelschapspelen en leesboeken voor grotere kinderen.”

Met het wegschenken van de € 8.400 is het volledige crowdfundingsgeld nu ook opgebruikt.
“Namens KVO bedanken we nog eens de mensen die destijds geld hebben gestort. Het bedrag werd doorgestort naar de supportersfederatie Kustboys, verscheidene lokale sociale projecten en onze Noordzee Interieur Se’Academy,” zo besluit voorzitter Frank Dierckens.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL