Alle NieuwsMOOIE DAG VOOR ONZE SE’ACADEMY

MOOIE DAG VOOR ONZE SE’ACADEMY

Het werd gisteren een heugelijke dag voor onze Noordzee Interieur Se’Academy. Zowel de U21 van Kurt Bataille als de U18 van trainer Michiel Jonckheere plaatsten zich voor de bekerfinale. Respectievelijk OH Leuven (3-2) en SK Lommel (3-0) gingen voor de bijl. In de finale wordt AA Gent twee keer de tegenstander, de locatie en datum moet nog worden bepaald.

Onze U21 kwam al snel op voorsprong nadat Berte door de buitenspelval glipte en beheerst naast de doelman binnen trapte: 1-0. Daarna hadden onze youngsters het echter niet onder de markt tegen een technisch vaardig OH Leuven. Het vizier van de bezoekers stond echter niet op scherp want doelrijpe kansen gingen naast of over. Als ze er dan toch in slaagden om op doel te trappen, lag doelman Wauters in de weg.

In de tweede helft moest Wauters al snel weer de meubelen redden met een knappe redding en op de tegenaanval leek KVO het laken naar zich toe te trekken: Buifrahi bediende Berte en die devieerde knap zijn tweede goal van de middag binnen: 2-0. Maar wie dacht dat de match gespeeld was, kwam bedrogen uit. OH Leuven, dat in eerste amateur uitkomt en zo enkele weken langer aan de slag was dan onze U21, was fysiek sterker en onze jongens werden onder de voet gelopen. Aanvankelijk brachten de lat en doelman Wauters nog redding maar uiteindelijk werd die laatste toch verslagen door een eigen verdediger: 2-1. En even later leek een doemscenario in de maak toen de aalvlugge Muzambo er 2-2 van maakte. OH Leuven leek, met nog een kwartier te spelen, op weg naar een derde doelpunt maar dat was zonder de snelle benen van het duo Buifrahi-Berte gerekend. Zij zetten een knappe tegenaanval op waarbij de Leuvense doelman eerst nog redding bracht op de poging van Berte maar op die van Buifrahi was hij kansloos: 3-2, met dolle vreugde als gevolg.
Het was uiteindelijk nog een kleine tien minuten pompen of verzuipen maar de troepen van Kurt Bataille hielden stand en stoten door naar de bekerfinale. Later op de dag deed de U18 van Michiel Jonckheere hetzelfde, een hoogdag dus voor onze Noordzee Interieur Se’Academy!

Opstelling U21: Wauters, Osifo, Van Den Berghen, Hammas, Hansen, Buifrahi, Brachet, Berte, Devestele, Degryse, Puype.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL