Alle NieuwsNIEUWE AANVALLER KOMT OVER UIT FRANSE EERSTE KLASSE

NIEUWE AANVALLER KOMT OVER UIT FRANSE EERSTE KLASSE

KVO heeft zich versterkt met aanvaller Thierry Ambrose. De 24-jarige spits komt over van de Franse eersteklasser FC Metz en ondertekende een contract t/m 2024 + optie. Bienvenue Thierry !

Thierry Ambrose groeide op in het ‘centre de formation’ van Auxerre maar in 2013 haalde Manchester City de toen 16-jarige Fransman naar Engeland. Hij doorliep er de jeugdreeksen waar hij zich in de UEFA Youth League – de jeugdversie van de Champions League – in de kijker speelde met acht doelpunten. Ook bij de beloften vond hij vlotjes de weg naar doel.

In het seizoen 2017-2018 werd hij een eerste keer uitgeleend aan het Nederlandse NAC Breda. Daar werd hij met tien doelpunten clubtopschutter. Hij leverde er ook nog eens vijf assists af.
Het seizoen erop deed de aanvaller ervaring op in z’n thuisland Frankrijk. Hij werd verhuurd aan tweedeklasser Racing Club de Lens. Bij Lens maakte Ambrose indruk en het seizoen erop zette hij de stap van de Ligue 2 naar Ligue 1. Deze keer was het FC Metz dat hem huurde. De Fransen waren na het seizoen zó tevreden over Ambrose dat ze vorig seizoen erop definitief overnamen van Man. City.

Na twee seizoenen bij Metz belandt de aanvaller nu dus in België, bij KV Oostende.

Gauthier Ganaye: “Thierry stond met stip op nummer één om onze nieuwe aanvaller te worden. In ideale omstandigheden rondden we de transfer al sneller af, maar een spits als Ambrose was het waard om even te wachten. Ik wou hem er absoluut bij hebben, hij stond al van vorige zomer op onze radar. Met hem erbij is onze selectie nu al grotendeels compleet, al bekijken we nog opportuniteiten.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL