Alle NieuwsNIEUWE CREATIEVE MIDDENVELDER UIT JAPAN

NIEUWE CREATIEVE MIDDENVELDER UIT JAPAN

KVO heeft zich versterkt met de creatieve (flank)middenvelder Tatsuhiro Sakamoto. De 25-jarige Japanse international moet enkel nog medische testen afleggen en komt dan op huurbasis (met aankoopoptie op het einde van dit seizoen) over van de Japanse eersteklasser Cerezo Osaka.

Tatsuhiro Sakamoto speelde in het seizoen 2019-2020 bij de Japanse tweedeklasser Montedio Yamagata, waar hij in januari 2020 werd weggeplukt door eersteklasser Cerezo Osaka. Bij Osaka werd hij meteen basisspeler en met acht goals en zes assists in 45 wedstrijden liet hij ook opvallende statistieken optekenen. Zijn goede prestaties bleven ook niet onopgemerkt voor de Japanse bondscoach want in juni 2021 debuteerde hij in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tadzjikistan.Gauthier Ganaye: “De Japanse markt is interessant omdat de spelers er overwegend technisch sterk zijn en een goede mentaliteit hebben. Dat is ook het geval voor Sakamoto. Hij is snel en dribbelvaardig en als polyvalente speler kan hij zowel op de flank als centraal uit de voeten. Hij kan onze ploeg een extra dosis creativiteit bezorgen en levert ook assists en goals af. Met hem, Kyle Duncan en Alessandro Albanese hebben we nu al drie spelers vastgelegd en de transferperiode is pas gestart. Dat was ook onze bedoeling, spelers aantrekken die snel inzetbaar zijn. We kijken nu gericht verder waar we ons nog kunnen versterken.”

De speler landt woensdagnamiddag in België, legt donderdag dan eerst nog z’n medische testen af, om daarna aan te sluiten bij de groep.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL