Alle NieuwsNIEUWE SPITS VOOR KVO

NIEUWE SPITS VOOR KVO

Geen twee zonder drie. Na doelman Phillips en verdediger Urhoghide gisteren komt er vandaag nog een aanvaller bij: Fraser Hornby (22) komt op uitleenbasis over van Stade de Reims. KVO bedong ook een aankoopoptie.

Fraser Hornby groeide op in de jeugdreeksen van Everton en stroomde door tot de U23. Zijn eerste ervaring in een eerste ploeg deed hij op in onze Pro League, bij KV Kortrijk. In het seizoen 2019-2020 kwam hij er als 19-jarige 12 keer in actie en scoorde hij drie keer. Zijn trainer was toen … Yves Vanderhaeghe.
In 2020 verkocht Everton de boomlange spits (1m95) aan de Franse eersteklasser Stade de Reims. In zijn eerste seizoen werd hij nog een half jaar uitgeleend aan het Schotse Aberdeen maar vorig seizoen kwam hij tot 13 selecties in de Franse Ligue 1. Nu keert hij na een dikke twee jaar dus terug naar België.

Gauthier Ganaye: “Fraser is een spits die ik al eerder naar KVO wou halen maar het juiste moment kwam nooit. Ik ben dus tevreden dat het nu eindelijk is gelukt. Als prille twintiger maakte hij al minuten in de Franse Ligue 1 en dat is geen sinecure. Hij is nu echter op een leeftijd gekomen waarbij hij op regelmatige basis speelminuten nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en wij hebben al bewezen dat we jonge spelers beter kunnen maken. Hij heeft een enorm potentieel: hij is groot, fysiek sterk en weet de goal staan. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich hier verder zal ontwikkelen.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL