Alle NieuwsNIEUWE TRAINERSSTAF COMPLEET

NIEUWE TRAINERSSTAF COMPLEET

De nieuwe trainersstaf is compleet: Gino Caen en Korneel Deceuninck vervoegen de staf, Wesley Deschacht en Eberhard Trautner blijven op post, onder leiding van hoofdtrainer Yves Vanderhaeghe.

Nadat KVO eerder al het afscheid aankondigde van Markus Pflanz en Alfred Ntiamoah zijn nu ook hun vervangers gekend. Gino Caen wordt assistent-coach, Korneel Deceuninck wordt fysiektrainer. Wesley Deschacht blijft op post als video-analyst, net als keepertrainer Eberhard Trautner.

Met Gino Caen keert een oude bekende terug als assistent. Caen was eerder al aan de slag bij KVO toen hij tussen 2015 en 2017 assistent/fysiektrainer was onder Yves Vanderhaeghe. Daarna werkte hij achtereenvolgens bij Anderlecht en AA Gent en afgelopen seizoen was hij actief bij Zulte Waregem.
“Voor mij is dit een terugkeer naar een ploeg waar ik altijd graag heb gewerkt en bovenal met een trainer waarmee mijn relatie altijd al top was.”


Gino Caen werkte al eerder samen met Yves Vanderhaeghe bij KVO

Fysiektrainer Korneel Deceuninck zet dan weer de stap van de beloftenploeg naar de A-kern. Hij werkte eerder zes jaar als jeugdtrainer bij KV Kortrijk en was de afgelopen vijf jaar al aan het werk bij KV Oostende.
“Ik heb een fantastische tijd gehad bij de jeugd en de U21 van Kurt Bataille. Ik werkte in die hoedanigheid al samen met jongens als Wylin, Osifo, Berte, Stiers, Schelfhout, … Voor mij is de overstap naar de A-kern een mooie beloning voor mijn geleverde werk.”


Korneel Deceuninck komt over van de beloften

Naast de nieuwe gezichten blijven ook twee trainers op post. De Duitse keepertrainer Eberhard Trautner is de enige overgeblevene uit het Blessin-tijdperk en Oostendenaar Wesley Deschacht ondertekende dan weer een contract als video-analist. Wesley werkte eerder al bij de jeugdwerking maar was ook vorig seizoen al aan de slag bij de A-kern.

Wesley Deschacht: “Het was mijn droom om fulltime in het voetbal te werken en die kwam uit toen ik eerst een contract kreeg bij de jeugd en vervolgens de staf van de A-kern mocht vervoegen. Dit vaste contract is daar nu een verderzetting van en een beloning voor mijn opofferingen.”


Wesley Deschacht werkte vorig seizoen al als video-analyst

Eberhard Trautner: “Ik ben de enige Duitse trainer die hier actief blijft maar toch heb ik nooit getwijfeld om aan boord te blijven. Ik voel me hier goed, KVO is een mooie club en ik vind het nog altijd fantastisch om jonge doelmannen beter te kunnen maken.” In Duitsland klinkt de naam van Eberhard Trautner als een klok. Hij had doelmannen als Lehmann en Hildebrand onder z’n hoede.


‘Ebo’ Trautner is de enige overgeblevene van het Blessin-tijdperk

Opmerkelijk: met Wesley Deschacht en Korneel Deceuninck stroomden al twee jeugdtrainers door naar de eerste ploeg. Er wordt dus niet enkel op spelersvlak goed gewerkt in onze Noordzee Interieur Se’Academy.

Maandag om 14.30u staat de vernieuwde trainersstaf onder leiding van Yves Vanderhaeghe voor het eerst voor de spelersgroep.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL