Alexander Blessin leidt eerste training

24 jun 2020 | Sportief

Na het blije weerzien waarbij de 'handshakes' werden ingeruild voor elleboogknikjes en coronagewijs de temperatuur van alle spelers werd gemeten, vatte KVO onder een stralende zomerzon de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan.

Manusje-van-alles en verzorger Bart Brackez meet coronagewijs de temperatuur op van alle spelers
Dat deed het met de volgende 22 namen: Capon, Bataille, Skulason, Vandendriessche, Marquet, Boonen, D'Haese, Hjulsager, Sakala, Guri (allen nog een lopend contract), Dutoit, Schelfhout, Tanghe, Ozkan en Akpala (allen een contract t/m eind deze maand) en Badu, Louknine, Brachet, Dewaele, Vanhulle, Berte en Mazbouh (beloften). Doelman Fabrice Ondoa vertoeft nog in het buitenland, Goran Milovic (van wie het contract ook afloopt op het einde van juni) was aangekondigd, maar tekende nog niet present. Nieuwe aanvaller Kvazina sluit aan op 1 juli.

Ook Joseph Akpala was present op de eerste training, met Brecht Capon
Hét nieuwe gezicht op deze eerste training was natuurlijk dat van trainer Alexander Blessin. Hij paste zich zichtbaar moeiteloos aan in zijn nieuwe omgeving. "Ik zat acht jaar lang bij dezelfde club (Leipzig) en dat is een lange tijd in het voetbal," aldus Blessin. "Ik was echter klaar om een volgende stap te zetten. Er was interesse om hoofdcoach te worden in de Duitse tweede klasse en zelfs om hulptrainer te worden in de Bundesliga. De gesprekken met Executive President Gauthier Ganaye hebben mij echter overtuigd om voor Oostende te kiezen.
De voetbalfilosofie - counterpressing - die de investeerders hier willen spelen, is op mijn lijf geschreven. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk verticaal te spelen met een snelle omschakeling richting doel. Ik ben ervan overtuigd dat je dit ook als kleinere club kunt doen, zolang de opdrachten goed worden uitgevoerd. We willen onze transfers dan ook doen in die optiek. Een speler moet in het concept passen vooraleer we hem halen. We zijn alvast bezig met enkele interessante profielen."

Alexander Blessin en z'n nieuwe assistent Markus Pflanz
Alexander Blessin was niet het enige nieuwe gezicht binnen de staf vandaag. Onze nieuwe trainer bracht assistent Markus Pflanz en video-analist Mattias Grote met zich mee. "Ik ken Markus van toen ik de opleiding Uefa A volgde," aldus Alexander Blessin. "Ik had hem er heel graag bij hier, net als Mattias Grote, die ik nog ken van bij Leipzig." De vierde nieuwe man is fysiektrainer Alfred Ntiamoah, die vorig seizoen bij Moeskroen aan de slag was. Patrick Creemers blijft aan boord als keepertrainer. Dat wil zeggen dat KVO afscheid neemt van Franck Berrier en Joost Desender, wiens contracten eind juni aflopen. Voor Franky Van der Elst kan er nog een andere rol binnen de club weggelegd zijn. "Ik had deze morgen een goed gesprek met Franky en ik legde hem uit dat Alexander graag met zijn eigen staf aan de slag wou, maar dat we wel andere opportuniteiten zien voor hem. Ik denk maar aan bijvoorbeeld de jeugdwerking, waar hij met zijn pakken ervaring zeker een belangrijke rol zou kunnen spelen. Laat ons zien wat de toekomst brengt, " zo legt Executive President Gauthier Ganaye uit.

Patrick Creemers (rechts) blijft aan boord als keepertrainer
"Alexander brengt een nieuwe stijl van voetballen met zich mee en het is belangrijk dat hij dit in optimale omstandigheden kan doen met mensen die hij kent, " zo vervolgt Gauthier Ganaye. "Dit is geen keuze tégen de oude staf, maar vóór een nieuwe groep met een nieuwe aanpak. Het is nu aan die nieuwe staf én de spelers om hard te werken zodat we het maximale uit deze groep kunnen halen. Binnenkort worden er zeker nog versterkingen toegevoegd aan de groep."

De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 4 juli in Varsenare. Deze match vindt omwille van COVID 19 plaats achter gesloten deuren.

De eerste training onder een loden zomerzon