Croky Cup - 1/16 Finale: Waasland Beveren - KV Oostende 2 - 3

Wedstrijdverslag:

Blessin bracht een onuitgegeven elftal aan de aftrap.  Een aantal basisspelers kregen rust en werden vervangen door onder andere Marquet Boonen, McGeehan, Capon, D'Haese  en Kvasina.

De bezoekers begonnen zeer dominant aan de wedstrijd met twee verwittingen van Gueye en een schuiver van Hjulsager. De thuisploeg werd door een fysiek sterk KVO weggeblazen maar het doelpunt viel aan de overkant.  Na slecht uitverdedigen in de bezoekende defensie kon Frey één van zijn gemakkelijkste doelpunten uit zijn loopbaan scoren (1-0). De kustboys leken niet van slag en gingen op zoek naar een doelpunt. Na een schitterende combinatie tussen Gueye en Hjulsager had de Deen pech,  want zijn knal eindigde op de lat.  Hubert behoedde de bezoekers van grotere achterstand wanneer hij een dichte poging van Faucher met de voeten onschadelijk maakte. De verdiende gelijkmaker kwam er na een mooie dieptepass van McGeehan richting Gueye. De Senegalees had geen enkele moeite om de doelman het nakijken te geven (1-1). De bezoekers roken bloed en drukten door maar het bleef tot aan de rust gelijk.

De bezoekers begonnen gretig aan de tweede helft met een verre lob van Hjulsager dat op het dak van het doel viel.  Opnieuw incasseerde de kustboys een vreemd doelpunt wanneer Faucher de bal via een carambole in doel devieerde (2-1). De troepen van Blessin bleven de forcing voeren en werden hiervoor beloond.  De ingevallen Bataille vond met een schitterende voorzet Gueye en die kopte de gelijkmaker snoeihard voorbij een verbouwereerde Gabriël (2-2).  Nauwelijks bekomen van de gelijkmaker of de thuisploeg was op achtervolgen aangewezen.  Hjulsager verscheen alleen voor doel en die liet de thuisdoelman met een overhoekse trap geen kans (2-3). De kustboys kregen een kans op een vierde treffer maar het schot van Bätzner zoefde rakelings over.  Aan de overkant kreeg CIjntje een unieke kans om WB langszij te brengen maar hij slaagde erin om een opgelegde kans nog wild naast te trappen.  In de slotfase was er nog opschudding wanneer Hubert een kopbal van Heymans al dan niet over de lijn wegsloeg  maar de scheidsrechter  liet begaan. Na een spannende slotfase floot de scheidsrechter voor het einde en mag KVO zich opmaken voor een derby tegen buur Cercle.

Doelpunten:
21' 1-0  (Frey), 38' 1-1 (Gueye), 54' 2-1 (Faucher, 72' 2-2 (Gueye), 76' 2-3 (Hjulsager)

Gele kaarten:
29' McGeehan, 69' Gueye, 88' Hjulsager

Scheidsrechter:
Dhr. Van Damme

Ploegsamenstellingen
Waasland Beveren: Gabriël, Bastians, Bertone, Faucher (71' Heymans), Sinani (84' Cijntje), Albanese, Wuytens, Nilsen (10' Jubitana), Leuko (84' Wiegel), Vieira (71' Vukotic), Frey
Invallers: Lathouwers, Mandjeck, Wiegel, Efford, Jubitana, Heymans, Cijntje, Vukotic, Schryvers

KV Oostende: Hubert, Theate, Gueye, Marquet, Boonen (67' Bataille), Hjulsager, McGeehan (70' Thiam), Kvasina (88' Jäkel), Capon, D'Haese, Tanghe (70' Bätzner)
Invallers: Castro, D'Arpino, Sakala, Jakel, Thiam, Bataille, Bätzner