Duitse jeugdinternational tekent bij KVO

14 jul 2020 | Sportief

Na de komst van Arhur Theate gisteren heeft KVO zich vandaag verzekerd van de komst van nóg een beloftevolle centrale verdediger. De Duitse jeugdinternational Frederik Jäkel (19) komt voor twee seizoenen over op huurbasis van RB Leipzig. Bij KVO wordt hij herenigd met z'n gewezen trainer Alexander Blessin. Wilkommen 'Freddie' !

Frederik - Freddie voor de vrienden - Jäkel is met z'n 1.93 m een imposante verschijning. Hij schuwt dan ook geen kop- of één-tegen-éénduels. Hij doorliep de jeugdrangen van RB Leipzig en was een vaste klant bij de Duitse nationale jeugdploegen. Bij KVO ziet hij met Alexander Blessin z'n gewezen coach van bij Leipzig terug. "Alexander was 3,5 seizoenen m'n trainer en we hadden altijd een goede verstandhouding. Toen hij mij de kans bood om hier in een eerste ploeg te komen, twijfelde ik geen moment. Onder de vleugels van een voor mij gekend persoon kan ik mezelf hier verder ontwikkelen. Bovendien loopt er met Marko Kvasina nog een Duitstalige ploegmakker rond en ook dat vergemakkelijkt de aanpassing. Ik hoorde dat de Belgische competitie vrij fysiek is, maar daar heb ik geen schrik voor. Ik popel om hier m'n eerste wedstrijd te spelen."

Jakel in een oefenduel met Leipzig tegen Galatasaray
Ook trainer Alexander Blessin is tevreden met de komst van één van z'n poulains. "Ik ken 'Freddie' natuurlijk door en door en hij is perfect voor het systeem dat we hier willen implementeren. Hij koppelt kracht aan fysiek, is snel en durft vooruit te verdedigen. Hij voetbalt al vrij matuur voor z'n leeftijd, al zit er natuurlijk ook nog heel wat progressiemarge in. Ik ben echt blij dat hij deze stap heeft gezet. En nu hij mij hier Engels hoort praten, staat er precies een andere trainer voor hem (lacht)."