Eupen - KVO 1-1

20 feb 2021 | Sportief

KVO leek op weg naar een zege Am Kehrweg maar moest uiteindelijk vrede nemen met een gelijkspel.

Wegens de lichte blessures van Sakala (enkel) en D’haese (nek) voerde Blessin enkele wijzigingen door. Vandendriessche, Kvasina en Hendry kwamen in de ploeg, Bätzner startte op de bank.

Onze Kustboys begonnen goed aan de wedstrijd. Een plaatsbal van Gueye en het afstandsschot van D’Arpino vonden beide net niet het doel. Na een dik halfuur was KVO voor het eerst echt gevaarlijk. Na een vrije trap van D’ Arpino kwam de bal bij Gueye terecht. De Senegalese spits legde terug op Kvasina die van dichtbij kon afdrukken. Eupen-verdediger Agbadou kon nog net de 0-1 voorkomen. Na een eerste helft zonder echt grote kansen vertrokken de spelers met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in.

Vroeg in de tweede helft kreeg KVO de kans om op voorsprong te komen. Na een mooie aanval legde Hjulsager de bal terug op Vandendriessche. De Franse middenvelder kon van aan de rand van de 16 vrij schieten, maar hij kraakte zijn schot en de bol rolde net naast buiten. Enkele minuten later was KV Oostende weer gevaarlijk. Vandendriessche stak Bataille diep, die bracht de bal perfect voor vanop rechts, Hjulsager moest de bal gewoon binnenlopen. De lijnrechter keurde de goal eerst nog af voor buitenspel, maar na het raadplegen van de VAR werd het doelpunt terecht goedgekeurd (0-1). Na de openingstreffer knokten de Panda’s zich terug in de wedstrijd. Boljevic kapte zich vrij in de zestien en kon uithalen. Zijn schot was te zwak en Hubert kon gemakkelijk oprapen. Ook het afstandsschot van Amat was geen probleem voor onze doelman. Vijf minuten voor tijd kwam Eupen dan toch langszij. Na een vlotte counter kwam de bal, op de rand van de 16, terecht bij de ingevallen Baby. Die haalde geweldig uit en liet Hubert kansloos (1-1).

Net zoals een dikke maand geleden, in de heenronde, speelt KVO 1-1 gelijk tegen KAS Eupen. De Kustboys schieten weinig op met dit gelijkspel, maar behouden voorlopig wel nog hun plekje in de top 4.

Doelpunten:
49' 0-1  (Hjulsager), 84' 1-1 (Baby)

Gele kaarten:
47' Cools, 63' Tanghe, 67’ Kayembe, 88’ Peeters, 90’ Bataille

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate (92’ Jäkel), D’Arpino (86’ Marquet), Gueye, Hjulsager, Kvasina (67’ Thiam), Bataille, Vandendriessche (67’ Bätzner), Capon, Tanghe
Invallers: Castro, Marquet, Boonen, Jäkel, Thiam, Ndicka, Bätzner

KAS Eupen: Defourny, Koch, Amat, Ngoy, Peeters, Prevljak, Boljevic (71’ Baby), Correia, Agbadou, Cools (60’ N’Dri), Kayembe
Invallers: Himmelmann, Bushiri, Baby, Miangue, Heris, Beck, N’Dri