Interview van de Week: Andrew Hjulsager

24 sep 2020 | Sportief

Hoewel de zege tegen OH Leuven er vooral één van het collectief was, kunnen we wel stellen dat Andrew Hjulsager één van de uitblinkers was. De Deen zorgde met een knappe passeerbeweging en dito pass al voor z'n derde assist in zes wedstrijden. "Enkel scoren lukte me nog niet, maar dat komt nog wel. Wie weet maandag tegen Genk?"

Andrew Hjulsager stond dinsdag in diverse media in het 'Elftal van de Week' en dat is dan ook verdiend. De Deen speelde vrank en vrij en was in nagenoeg elke aanval betrokken. Hij wil zijn goede vorm alvast doortrekken op het veld van KRC Genk.
"Genk is een goeie ploeg, maar we hoeven geen schrik te hebben. We zijn nog door niemand weg gespeeld, integendeel. Op Charleroi, dat toch 18 op 18 pakte, had een 0-0 eindstand zeker gewettigd geweest. We begonnen aan het seizoen met nul op zes, maar toch had iedereen een goed gevoel. We speelden goed en dan weet je dat die punten vroeg of laat volgen. Het begon met twee gelijke spelen en nu zitten we met zes op zes helemaal in een positieve flow. Het tikkeltje geluk dat in de eerste wedstrijden ontbrak, hebben we nu wel. Maar dat dwing je ook deels af. Op KV Mechelen scoren we in het absolute slot, maar dat toont ook aan dat we er te allen tijde voor blijven gaan. Fysisch staan we op scherp en de opdrachten zijn duidelijk. Dat is de verdienste van de voltallige trainersstaf."

Andrew Hjulsager voelt zich topfit: "Waarom zouden we niks pakken in Genk?"
Onder Alexander Blessin vindt Hjulsager inderdaad zijn beste vorm terug. Vorig seizoen liet hij ook al flarden van zijn talent zien, maar toen werd hij afgeremd door blessures. "Vorig seizoen maakte ik niet de hele voorbereiding mee en ik sukkelde al snel met een spierblessure. Ik zou de rest van het seizoen kwaaltjes meeslepen, al waren er ook wel mooie momenten zoals de twee zeges tegen Anderlecht. Nu voel ik me echter topfit en het gevoel binnen de spelersgroep is ook anders dan vorig seizoen. We zijn ons bewust van onze kwaliteiten en het systeem dat de trainer hanteert is mij persoonlijk op het lijf geschreven. Ik speelde eerder al zo bij het Deense Bröndby. Ook daar zetten we hoge druk en kreeg ik als creatieve speler veel verantwoordelijkheid en vrijheid. Ik heb mooie herinneringen aan die periode en dat positieve gevoel komt nu terug bij KVO. Laat ons dat maandag maar verder zetten in Genk. We hebben zeker het laatste nog niet gezien van onze jonge groep."

"Het laatste nog niet gezien van deze jonge groep"