Interview van de week: Anton Tanghe

01 okt 2020 | Sportief

Vorig seizoen trainde hij nog zes maanden mee met de beloften en kwam hij met een invalbeurt op Standard slechts één keer in actie bij de eerste ploeg, maar dit seizoen is hij zowaar basisspeler en miste hij nog geen enkele minuut. Anton Tanghe is één van de revelaties van het seizoensbegin. "Wie dat twee maanden geleden zei, had ik zot verklaard," aldus de 21-jarige verdediger.

Anton Tanghe doorliep de jeugdrangen van Club Brugge en speelde er tot en met de beloften. Begin vorig seizoen ruilde hij blauw-zwart in voor KV Oostende. "Die transfer dank ik eigenlijk aan beloftentrainer Kurt Bataille," zo begint de verdediger. "Ik speelde nog even samen met Jelle Bataille (de zoon van Kurt) bij Club Brugge dus Kurt kent mij vrij goed. Toen hij hoofdtrainer was van Zwevezele wou hij me al naar daar halen, maar ik wou toen nog geen zo'n grote stap achteruit zetten. Toen Kurt vervolgens trainer werd van de KVO-beloften belde hij me opnieuw met de vraag of ik naar KVO wou komen. Ik zou het seizoen starten bij de beloften, maar de stap naar de A-kern lag wel al op tafel. Uiteindelijk deed ik toen al de hele voorbereiding mee en vanaf de winterstage in januari bleef ik definitief bij de eerste ploeg."


Anton Tanghe speelde vorig seizoen uiteindelijk een halfuur mee op Standard, maar daar stopte het. Hij startte de voorbereiding op het huidige seizoen bij KVO, maar had nog geen contract. Hij overtuigde tijdens die voorbereiding, ondertekende een contract van drie seizoenen en is nu basisspeler. "Wie dat enkele maanden geleden zei, had ik zot verklaard," zo lacht Tanghe. "Ik hoopte om dit seizoen hier en daar speelminuten mee te pikken, maar onder andere door de blessures van Hendry en Jäkel kwam mijn kans er sneller dan verwacht. Samen met Arthur Theate vorm ik een jong en onuitgegeven duo, maar ik denk dat we het tot nu toe vrij behoorlijk doen. Met Jack Hendry kwam er op Mechelen nog een ervaren pion bij en intussen hielden we toch al twee keer de nul. Ja, dit smaakt naar meer. Maar laat ons de voeten op de grond houden en hard blijven werken. Dat is ook wat coach Alexander Blessin van ons verwacht."
De naam is gevallen. Alexander Blessin zorgt voor een frisse dynamiek binnen de ploeg en geeft vertrouwen aan de jonge spelers. "Ik kan wel stellen dat de trainer erg belangrijk was in mijn ontwikkeling. Wat ik de voorbije maanden heb bijgeleerd, is onvoorstelbaar. Al van toen hij hier toekwam, gaf hij mij veel vertrouwen. Aan de ene kant is hij zeer familiaal, hij vraagt hoe het gaat met je, geeft een schouderklopje, ... maar aan de andere kant kan hij ook zeer streng zijn. Bovendien staat hij honderd procent achter het systeem dat hij speelt. Nadat we de eerste twee wedstrijden verloren, kon hij de keuze maken om het spelsysteem te wijzigen, maar dat deed hij niet. Hij is zo overtuigd van zijn visie dat je als speler daar automatisch in meegaat. Ja, ik denk dat we een mooi seizoen kunnen maken. Als we zondag winnen van Moeskroen zetten we alvast een flinke stap in de goede richting."