Inzameling en veiling lopen ten einde - nog één item !

13 mei 2020 | Supporters

Dankzij de overname door onze nieuwe investeerders hebben we de licentie te pakken. Maar we vergeten ook niet de vele supporters en sympathisanten die hun duit in het zakje hebben gedaan. De crowdfunding en veilingen leverden tot nu toe ongeveer € 47.000 op. Zoals beloofd zal dit bedrag worden aangewend voor de jeugd- en supporterswerking en sociale projecten. Later meer daarover, maar eerst hebben we we nog dit laatste item te veilen: dit knap werk van de Franse artiest en creatieveling kamal. Hij brengt onder de naam ‘KVO, sinds 1981 eb en vloed’ een mooie, verharde fototableau uit, die digitaal werd uitgetekend. Het werk meet 80 op 60 centimeter en telt verscheidene iconen uit bijna veertig jaar clubgeschiedenis. Een collector's item !
Bieden kan hier ! Het is ook nog een week mogelijk om geld te storten voor de crowdfunding, daarna sluiten we de rekening.

Hieronder vind je nog een update op de meest gestelde vragen (FAQ) ivm de veiling en crowdfunding
 

FAQ Inzamelactie KVO

Wie startte de geldinzameling en veiling?
Ex-spelers Sebastien Siani en Franck Berrier (huidig assistent-trainer) namen het initiatief voor de geldinzameling. Zij wilden KVO hiermee een handje helpen.
Ook ex-spelers Fernando Canesin en Didier Ovono schaarden zich achter dit initiatief. Jeugdproduct Birger Verstraete schonk zelfs de ronde som van 10.000 euro aan het project. Geld storten kan deze week nog op het rekeningnummer BE18 7350 5669 4565.
De supportersfederatie Kustboys startte dan weer, in overleg met KVO en met behulp van het Franse 'Ch'tis Collecteurs' een veiling op waarbij wedstrijdshirts van (ex-)spelers, kunstwerken, boeken, collector's items, ... werden geveild via eBay.

Welke veilingitems gingen voor de hoogste bedragen de deur uit?
1. 'Cowboy Henk-schilderij' Herr Seele - € 1.000
2. Wedstrijdshirt Edin Dzeko (AS Roma), geschonken door trainer Adnan Custovic - € 955
3) Gesigneerde LP Arno - € 865

Waarom deze crowdfunding?
Toen de overname én licentie nog niet in orde waren, werden deze acties opgestart. Deze acties gaven enerzijds een antwoord op de vraag van veel supporters “Wat kunnen wij zelf doen?" Dit zorgde voor een eendrachtig gevoel bij onze supporters onder de motto’s  ‘Alle beetjes helpen’ en ‘KVO-fans zijn vrienden’. Het beoogde bedrag om de licentie te behalen werd weliswaar niet opgehaald, maar met het voorlopige bedrag van € 47.000 kunnen er mooie zaken worden gerealiseerd.

De overname en licentie zijn in orde. Wat gebeurt er nu met mijn geld? 
We zullen het verzamelde geld gebruiken om drie actoren binnen KV Oostende te ondersteunen: de jeugdwerking, de communitycel (sociale doelen) en de supporterswerking. Het verzamelde geld wordt dus zeker en vast goed besteed. Later meer over de exacte invulling hiervan.