Jupiler Pro League - speeldag 16: Cercle Brugge - KV Oostende 0 - 1

De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd met een schot van Hjulsager waarbij Didillon plat moest en met een mislukte kopbal van Gueye. Op het kwartier kopte Sakala een voorzet van Hjulsager rakelings naast. Net voor het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong nadat Skulason en Hjulsager de thuisdefensie oprolden. Vandendriessche hoefde de bal enkel binnen te tikken (0-1). Net voor de Oostendse openingstreffer had Ugbo een voorzet van Vitinho net naast gekopt. Kort voor de rust kon KVO een slecht uitverdedigen niet afstraffen. D’Arpino trapte de bal in de handen van Didillon.

De eerste actie na de rust was er een voor de kustboys maar een gevaarlijke voorzet van Vandendriessche werd door Didillon onschadelijk gemaakt. Hjulsager zag zijn schicht net naast zoeven, waarna de infiltrerende Bataille de thuisgoalie op zijn weg vond. Op een zeldzame thuiskans kopte Ugbo in de grijphanden van Hubert.  De Oostendse goalie hield zijn netten ongeschonden op een vrije trap van Hotic.  Aan de overkant trapte de ingevallen Bätzner rakelings over, waarna Gueye een uitstekende pass van Marquet niet kon afwerken. De ingevallen D’Haese trapte kort voor het einde voorlangs. Na tweemaal geel mocht Bates in de slotfase voortijdig gaan douchen. 

Doelpunten:

28' 0-1 (Vandendriessche)

Gele kaarten:

38' Omolo, 51' Bates, 62' Vanhoutte, 86' Bates

Rode kaarten:

86' Bates (2x geel)

Scheidsrechter:

Dhr. Vergoote

Opstelling Cercle Brugge:

Didillon, Vitinho, Bates, Marcelin, Corryn, Omolo (46' Vanhoutte), Hoggas, Da Silva (55' Hazard), Ugbo, Hotic (71' Somers), Musaba

Goblet, Taravel, Ueda, Velkovski, Vanhoutte, Somers, Hazard

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Bataille, Tanghe, Hendry, Theate, Skulason, D'Arpino, Vandendriessche (71' Marquet) , Hjulsager (73' Batzner) Gueye, Sakala (80' D'Haese)

Castro, Jäkel, Marquet, Bätzner, D'Haese, McGeehan, Kvasina

Auteur:

Walter