Jupiler Pro League - speeldag 19: OH Leuven - KV Oostende 1 - 2

De kustboys slaagden erin om een turbulent jaar met een overwinning af te sluiten. De kustboys wonnen overtuigend aan Den Dreef met 1-2 van promovendus OH Leuven.

De ploeg van Blessin speelde met heel wat fysieke uitstraling, gecombineerd met heel wat voetballend vermogen. De kustploeg kreeg de eerste kans van de wedstrijd met een voorzet van Vandendriessche dat achter de verbouwereerde Romo op de lat dwarrelde. De thuisploeg kon daar bitter weinig tegenoverstellen. De Leuvenaars moesten het stellen met ongevaarlijke schoten van onder andere Sowah, terwijl topschutter Henry nauwelijks in het stuk voorkwam.  De ploeg van Blessin was op aanvallend vlak actiever met  pogingen van Hjulsager en Bataille die geen doel troffen.  De grootste kans voor de kustboys kwam er net over het halfuur wanneer Theate een hoekschop naast kopte. OHL kwam uit het niets op voorsprong wanneer Malinov tot zijn eigen verbazing vrije baan kreeg.  De Bulgaarse middenvelder versloeg Hubert in de korte hoek (1-0).  De kustploeg ging verder op zoek naar een treffer maar waren voor doel niet lucide genoeg om de verdiende gelijkmaker op het bord te plaatsen. Net voor de koffie kopte Kotysch een hoekschop naast.

De eerste kans na de break was voor de thuisploeg maar de Henry lepelde de bal alleen voor de Oostendse goalie net naast. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer de kopbalsterke Theate een hoekschop van D’Arpino voorbij de kansloze Romo in doel kopte (1-1).  Ondanks een paar wissels kon Leuven nauwelijks reageren.  Hubert diende wel tussenbeide te komen op een schot van spelmaker Mercier.  De thuisploeg liet ruimte voor de bezoekers die daar dankbaar gebruik van maakten. Na balverlies van Malinov bediende Sakala zijn spitsbroeder Gueye. De Senegalese spits liet Romo met een afgeweken schot geen kans (1-2). De thuisploeg kwam deze opdoffer niet meer te boven en het was KVO dat nog het gevaarlijkst was. Romo redde de Leuvense meubelen op een schot van de ontsnapte Sakala.  Net voor affluiten kreeg de ingevallen AlTaamari de kans op de gelijkmaker maar zijn schuiver werd kundig gepakt door Hubert.

Doelpunten:

35' 1-0 (Malinov), 59' 1-1 (Theate), 71' 1-2 (Gueye)

Gele kaarten:

29' D'Arpino, 37' Skulason, 79' Bataille, 82' Ngawa

Scheidsrechter:

Dhr. Put

Opstelling OH Leuven:

Romo, Ngawa, Kotysch, Jemelka, Vlietinck (80' Maertens), Malinov (80' Al-Taamari), Hubert, De Norre (88' Vekemans), Mercier, Henry, Sowah (88' Myny)

Al-Taamari, Ouédraogo, Bese, iversen, Myny, Eppiah, Vekemans, Maertens, Ravet

Opstelling KV Oostende:

Hubert, D'Arpino, Tanghe, Hendry, Theate, Skülason (46' D'Haese), Bataille, Hjulsager, Vandendriessche (87' Marquet), Sakala, Gueye (79' Thiam)

Hubert, , Marquet, Jäkel, Thiam, Kvasina, D'Haese, Bätzner, Castro

Auteur:

Walter