Jupiler Pro League - speeldag 20: KV Oostende - KV Kortrijk 2 - 1

De eerste noemenswaardige poging in het Oostendse sneeuwlandschap was een schuiver van Sakala waarbij Ilic plat moest. De eerste echte kans van de wedstrijd was onmiddellijk raak.  Een verre vrije trap van D’Arpino kwam via Hendry bij Sakala terecht. De Zambiaan  aarzelde niet en nam van dichtbij Ilic te grazen (1-0).  Op het halfuur kwamen de bezoekers voor het eerst echt opzetten. Jonckheere schoot van dichtbij naast het doel van Castro. Iets over het halfuur besloot Gueye via de rug van Hines-Ike in hoekschop. Kort voor de rust verdubbelden de kustboys bijna de voorsprong maar een goed getrapte vrije trap van Skulason eindigde op de dwarslat.

De kustboys kwamen goed uit de kleedkamer met een kans voor Sakala waarbij Hines-Ikes een mogelijk doelpunt verhinderde.  Vanderhaeghe gooide zijn troeven op tafel en bracht een paar aanvallend ingestelde spelers op de mat. Op het ogenblik dat de bezoekers wat meer kwamen opzetten vond doelman Ilic het nodig om KVO te helpen.  Na een terugspeelbal van Hines-Ike verspeelde de goalie de bal knullig aan een opzittende Sakala. De Oostendse spits trapte het geschenk met de glimlach tegen de touwen (2-0). Via lange ballen probeerden de Kortrijkzanen de Oostendse defensie onder leiding van Hendry tevergeefs te verschalken. De goed spelende Castro werd kort voor tijd toch geklopt wanneer Derijck hem vanop de stip tegenvoets nam  (2-1). Verder dan de aansluitingstreffer kwam de Kerels niet.  Door deze zege doen de kustboys na een middagje 'sneeuwpret' een uitstekende zaak  in het klassement.

Doelpunten:

18' 1-0 (Sakala), 70' 2-0 (Sakala), 91' 2-1 (Derijck, pen.)

Gele kaarten:

4' Hendry, 83' Guèye, 93' McGeehan

Scheidsrechter:

Dhr. Alen

Opstelling KV Oostende:

Castro, Tanghe, Hendry, Jäkel, Bataille, Vandendriessche (83' McGeehan), D'Arpino (95' Bätzner), Hjulsager, Skulason, Gueye (74' Thiam), Sakala (74' Kvasina)

Schelfhout, Thiam, McGeehan, Kasina, Bätzner, D'Haese, Patoulidis

Opstelling KV Kortrijk:

Ilic, Golubovic (74' Stojanovic), Derijck, Hines-Ike, Dewaele, De Sart (61' Chevalier), Makarenko, Jonckheere, Ocansey, Guèye, Selemani (86' Van Den Bossche)

Jakubech, Van Den Bossche, Verkerken, Chevalier, Sissoko, Stojanovic, Sainsbury,

Auteur:

Walter