Jupiler Pro League - speeldag 21: Royal Antwerp FC - KV Oostende 1 - 2

De kustboys pakken dankzij een doelpunt van Kvasina een oververdiende driepunter op  'Den Bosuil'.

De wedstrijd begon evenwichtig maar het was de thuisploeg dat uit het niets scoorde.  Een center van Buta werd door Gerkens in de eerste zone voorbij Castro gedevieerd (1-0).  De bezoekers reageerden met een schot van Bätzner dat afgeblokt werd en een half kansje voor Sakala dat naast ging. De infiltrerende Skulason zag zijn poging in laatste instantie  in hoekschop afgeblokt worden. De verdiende gelijkmaker kwam er via de onvermijdelijke Sakala die een  assist van Hjulsager voorbij Beiranvand trapte (1-1). Kort voor de rust kreeg Antwerp na een heet standje een  mogelijkheid maar de stand bleef tot de rust gelijk.

KVO begon dominant aan de tweede helft maar het was Antwerp dat de eerste kans schiep. Na een snelle omschakeling ontsnapte Juklerod maar de invaller trapte voorlangs.  Na de  enige noemenswaardige Antwerpse kans van de tweede helft kregen we een recital van Oostendse kansen.  De sterkspelende Hjulsager vond een paar maal de thuisgoalie op zijn weg en Gueye kreeg een opgelegde kans niet tussen de doelpalen.  Het was de Skulason die de opening vond.  Onze Ijslandse routinier vond de ingevallen Kvasina en die kopte de bal netjes voorbij een kansloze Beiranvand (1-2).  Dit doelpunt  zorgde voor beslissing want na de treffer van onze Oostenrijkse spits had Antwerp geen reactie meer in huis.
 

Doelpunten:

14' 1-0 (Gerkens), 35' 1-1 (Sakala), 85' 1-2 (Kvasina)

Gele kaarten:

7' Hendry, 21' Lukaku, 50' Hongla, 59' Hjulsager, 61' Bätzner

Scheidsrechter:

Dhr. Put

Opstelling Antwerp :

Beirenvand, De Laet, Seck, Lamkel Zé, Refaelov, Boya (88' Nsimba), Gerkens (77' Verstraete), Hongla, Batubinsika, Buta (88' Ampomah) Lukaku (46' Juklerod)

Matijas, Verstraete, Juklerod, De Pauw, Nsimba, Ampomah, Benvante & De Sart

Opstelling KV Oostende:

Castro, Tanghe, Jäkel, Skulason, Bataille, D'Arpino, Bätzner (92' Patoulidis), Hjulsager, Gueye (79' Kvasina), Sakala (65' Thiam)

Schelfhout, Patoulidis, Marquet, Dewaele, Boonen, Kvasina, Thiam

Auteur:

Walter