Jupiler Pro League - speeldag 24; KV Oostende - STVV 3 - 1

De kustboys gaan op hun elan door en winnen vlot met 3-1 van Sint-Truiden.

De eerste halve kans van de partij was voor de bezoekers na wegglijden van een verdediger maar Suzuki trapte ver naast. De thuisploeg reageerde met een vrije trap van D’Arpino in de handen van Schmidt. Sakala ontbond zijn duivels maar na de doelman omspeeld te hebben knalde hij vanuit een moeilijke hoek hard in het zijnet. De volgende kans was voor Theate die volledig ongedekt aan de tweede paal via de grond overkopte. Net voor het halfuur rolde Bataille zijn flank op maar zijn voorzet werd voor de neus van de inlopende Gueye ontzet. De verdiende voorsprong kwam er nadat Bätzner het leder slim voor doel bracht. Gueye had geen enkele moeite om de doelman met een geplaatste  schuiver kansloos te laten (1-0). Net voor de rust kregen de bezoekers twee hoekschoppen die niks opleverden.

De eerste dreiging na de break  was opnieuw voor de bezoekers.  Suzuki kon net niet bij een mislukte omhaal van Mboyo. Aan de overkant knalde Sakala snoeihard in de onderbuik van Schmidt nadat hij in het straatje werd gestuurd door zijn Senegalese spitsbroeder. De kustboys verdubbelden haar voorsprong na een schitterende aanval met een handsbal in de zestien tot de gevolg. Gueye liet vanop de stip Schmidt kansloos (2-0). De thuisploeg kon verder uitlopen na nieuw handspel in de bezoekende zestien.  Gueye liet aan Sakala de eer om zijn doelpuntentotaal op te krikken (3-0). Nadien verwaterde de wedstrijd door de vele wissels.  In het slot knalde de ingevallen Thiam rakelings naast. Net voor de scheidsrechter voor het einde blies kon Suzuki milderen (3-1).

 

Doelpunten:

37' 1-0 ( Gueye), 60' 2-0 (Gueye, strafschop), 74' 3-0 (Sakala, strafschop), 90' 3-1 (Suzuki)

Gele kaarten:

73' Lavalée

Scheidsrechter:

Dhr. D'Hondt

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Capon, Theate, D'Haese (88' Boonen), Bataille, D'Arpino, Bätzner (84' Marquet), Hjulsager (84' Vandendriessche), Gueye (78' Kvasina), Sakala (78' Thiam)

Castro, Marquet, Boonen,, Thiam, Ndicka, Kvasina, Vandendriessche

Opstelling STVV:

Schmidt, Caufriez (46' Teurckens), Mboyo, Suzuki, De Ridder (78' Konaté) Teixeira, Lavalée (75' Matsubara), Durkin, Buatu, Pius, Bruls (78' Nazon)

Steppe, Matsubara, Filippov, Janssens, Konaté, Steuckers, Nazon

Auteur:

Walter