Jupiler Pro League - speeldag 25: Club Brugge - KV Oostende 2 - 1

Een fel gehavende kustploeg begon aan een schier onmogelijke opdracht want met Club wachtte de autoritaire leider uit de Jupiler Pro League. Ondanks de moeilijke opdracht begon KVO voortvarend aan de wedstrijd en wedijverde met de leider.  De eerste Oostendse kans was raak wanneer een snelle omschakeling via Sakala in eigen doel verwerkt werd door Mata (0-1). Het balbezit was logischerwijs voor de thuisploeg maar de bezoekers lagen op vinkenslag. Na een snelle omschakeling bediende Bataille Sakala  maar Mata verhinderde een dubbele Oostendse voorsprong. Net over het halfuur kreeg Sakala een nieuwe kans maar Mignolet toonde zijn klasse op de schicht van de infiltrerende Sakala.  Club kwam opzetten met een bal op de paal van Lang. De hieruitvolgende hoekschop van Vormer werd door de vrijstaande Dost voorbij Castro gekopt (1-1). De thuisploeg rook bloed en drukte door maar de troepen van Blessin bleven tot de rust overeind.

De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer met snel 2 kansen. Bij de derde poging was het raak wanneer Diatta een steekbal van Vormer voorbij Castro schoof (2-1). De kustboys kregen de kans op de gelijkmaker na handsbal van Kossounou in de eigen zestien. Sakala trapte de elfmeter pal op Mignolet waarna de rebound naast hobbelde. Aan de overkant trapte Dost vanuit een scherpe hoek op de buitenkant van de paal.  De jonge Bätzner zag zijn schicht net naast zoeven. Net voordien werd Bataille in de zestien gehaakt maar Smet deed alsof zijn neus bloedde. De bezoekers vonden hun tweede adem en gingen resoluut op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks het goede Oostendse spel bleven de 3 punten gevleid in Brugge.

Doelpunten:

13' 0-1 (Mata, owngoal), 37' 1-1 (Dost), 48' 2-1 (Diatta)

Gele kaarten:

32' Lang, 40' Jäkel

Scheidsrechter:

Dhr. Smet

Opstelling Club Brugge:

Mignolet, Mata, Kossounou, Mechele, Ricca (58' Denswil), Rits, Vormer (67' Balanta), De Ketelaere, Diatta (85' Van Den Brempt), Lang (86' Okereke), Dost

Horvath, Shinton, Deli, Sobol, Denswil, Van Der Brempt, Balanta, Van Den Keybus, Badji, Okereke

Opstelling KV Oostende:

Castro, tanghe, Hendry, Jäkel, Skulason (87' Kvasina), Bataille (58' D'Haese), D'Arpino, Bätzner, Hjulsager, Gueye, Sakala (85' Thiam)

,Schelfhout, Vanhulle, D'Haese, Boonen, Patoulidis, Kvasina, Thiam

Auteur:

Walter