KVO bereikt akkoord met Stad Oostende om alle abonnees toe te laten

Je bubbel nog niet doorgegeven?

07 sep 2020 | Supporters

Op zaterdag 19 september is het zover. Dan spelen we onze eerste thuiswedstrijd mét publiek. Een moment waar we met z’n allen hard naar uitkijken, maar waar ook heel wat praktische organisatie bij komt kijken.

Zo is het heel belangrijk dat elke abonnee opgenomen is in een bubbel (één persoon kan ook één bubbel zijn). Pas dan kunnen wij elke abonnee ook een plek in het stadion aanbieden. Behoor je niet tot een op voorhand opgegeven bubbel = geen toegangsticket. Deze bubbel moet ook dezelfde zijn als in het dagelijkse leven.
Let wel: slechts één persoon binnen de bubbel moet het formulier invullen. Spreek dus met jouw bubbel af wie het formulier invult. Dat kan nog tot en met donderdag 10 september. Heb je geen persoonlijke mail ontvangen om jouw bubbel op te geven? Stuur dan een mail naar ticketing@kvo.be.

Aan de hand van het aantal abonnees én de reeds opgegeven bubbels, maakte KVO een stadionplan op dat beantwoordt aan het opgelegde protocol van de Pro League. Dat betekent onder andere dat de social distancing in acht wordt genomen en dat er niet meer dan 400 supporters per compartiment mogen plaatsnemen. In dat plan gaan wij er vanuit dat álle abonnees een plekje krijgen in de Diaz Arena. Dit werd ook zo al doorgenomen en goedgekeurd door de veiligheids- en politiediensten én door het stadsbestuur en het kabinet van burgemeester Bart Tommelein. We zijn onze burgemeester alvast dankbaar voor de goede samenwerking tussen Stad Oostende en zijn sportief vlaggenschip KVO.
Nu moet dit vooropgestelde plan enkel nog worden goedgekeurd door het kabinet van de bevoegde minister Ben Weyts.

KVO zal er dus alles aan doen om alle abonnees (+- 3.000) toe te laten, maar hou er wel rekening mee dat de omstandigheden nog steeds uitzonderlijk zijn! Zo is de kans zeer reëel dat je niet op je vaste abonnementsplaats zal kunnen zitten. Daarnaast zal het verplicht zijn om ook tijdens de wedstrijd een mondmasker te dragen én is het strikt verboden om te socializen met andere ‘bubbels’. Als de maatregelen niet worden opgevolgd, kan dit leiden tot boetes (of stadionverbod), zowel voor jou als supporter als voor de club. We rekenen dan ook op de verantwoordelijkheidszin en medewerking van elk van jullie om te tonen dat voetbal in coronatijden wél kan op een veilige manier. Dat toonden we twee maanden geleden al als eerste Belgische profclub tijdens de wedstrijd op Varsenare waar supporters werden toegelaten.

Belangrijk is dus:
 

- jouw bubbel doorgeven als je dit nog niet deed, én
- heb jij een abonnement, ben je opgenomen in een bubbel, maar … jij kan of wil toch niet aanwezig zijn op de wedstrijd van zaterdag 19 september tegen OH Leuven? Dan is het heel belangrijk dat je dit laat weten via ticketing@kvo.be. Zo ben je solidair met jouw collegafans en kan een andere Kustboy eventueel jouw plaats innemen.

Tot binnenkort in de Diaz Arena !