KVO - Cercle Brugge 1-1

18 apr 2021 | Sportief

KV Oostende en Cercle Brugge verdelen de punten na een 1-1 gelijkspel. KV Oostende eindigt zo 5de in de reguliere competitie en begint op de eerste plaats aan Play Off 2.

Door de schorsing van Gueye en de recente terugkeer uit blessure van Sakala, begonnen Kvasina en Thiam in de spits voor onze Kustboys. De uit schorsing terugkerende Jakel kwam ook weer in de ploeg, een lichtjes zieke Capon nam plaats op de bank.

De eerste grote kans in de wedstrijd was voor KV Oostende. Thiam kwam door een geweldige diepe bal oog in oog te staan met Bruzzese. De afwerking van onze Senegalese spits miste precisie en strandde op de Brugse keeper. Thiam bleef de bedrijvigste speler op het veld, maar zijn hakje mistte kracht om echt gevaarlijk te zijn. Enkele tellen later kwam hij enkele centimeters tekort op een voorzet van Hjulsager. De thuisploeg had de wedstrijd onder controle, maar tot echt gevaarlijke kansen kwam KVO niet. Cercle Brugge prikte enkele keren tegen maar het afstandsschot van Van Der Bruggen en het schotje van Ugbo vormden geen gevaar voor Hubert. We gingen dan ook rusten met een 0-0 tussenstand.

Het openingsdoelpunt van de bezoekers kwam net na de rust uit de lucht gevallen. Na een carambole voor het doel van Hubert kwam de bal bij Ugbo terecht. Die kon de bal in een leeg doel binnen trappen, maar dat deed hij uit buitenspelpositie. Scheidsrechter Boucaut werd door de VAR naar het scherm geroepen en na enkele minuten keurde de scheids het doelpunt dan toch goed. De bezoekers tankten vertrouwen uit dat openingsdoelpunt. Deze keer was het Deman die uithaalde, maar zijn schot belandde op de lat. De Kustboys gaven niet op en gingen met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Het schot van Sakala kon nog net buiten getikt worden, op de daaropvolgende corner kopte Jakel net naast. Ook de kopbal van Hendry, enkele minuten later, gaat net naast. Net voor het einde van de wedstrijd scoorde Cercle bijna het beslissende doelpunt. Het schot van Denkey verdween achter Hubert tegen de binnenkant van de paal, maar het leer botste terug het veld in. In de toegevoegde tijd scoorde KVO dan toch de oververdiende gelijkmaker. Het was Kvasina die de bal over de doelman in de netten kopte. (1-1) Het werd nog een spannende slotfase in de Diaz Arena. Eerst werd het schot van de goed ingevallen Indy Boonen nog tegengehouden door Bruzzese. Enkele tellen later ging Hendry neer in de zestien, maar scheidsrechter Boucaut weigerde deze keer om naar het VAR-scherm te gaan kijken.

Doelpunten:
49’ Ugbo, 92’ Kvasina

Gele kaarten:
63’ Corryn, 80’ Biancone, 81’ Hendry, 95’ Ndicka

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino (77’ Bätzner), Jäkel, Hjulsager, Thiam (46’ Sakala), Kvasina, Bataille (77’ Ndicka), Vandendriessche, D’Haese (77’ Boonen)
Invallers: Castro, Sakala, Boonen, Ndicka, Capon, Tanghe, Batzner

Cercle Brugge: Bruzzese, Decostere, Ugbo (77’ Musaba), Hotic (67’ Denkey), Vanhoutte, Pavlovic, Deman (89’ Deuro), Corryn (89’ Vitinho), Van Der Bruggen, Cassaert, Frey Biancone
Invallers: Warleson, Vitinho, Deuro, Musaba, Denkey, Dekuyper