KVO doneert € 1.000 crowdfundingsgeld aan VZW Stappie

07 okt 2020 | Sponsors

De crowdfunding en onlineveilingen die enkele maanden geleden werden opgezet om KVO te redden, leverden de club € 49.564 op. Na de overname beslisten we om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking (€ 19.825), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (€ 9.912) en 40 % naar sociale projecten (€ 19.825).
Vandaag werd er € 1.000 gedoneerd aan CAR Stappie VZW, het Centrum voor Ontwikkelings- en Gehoorstoornissen. KVO-iconen én crowdfunding-initiatiefnemers Franck Berrier en Sébastien Siani overhandigden de cheque.

VZW Stappie is een instituut in Oostende. Al sinds 1976 begeleiden en behandelen ze peuters, kleuters, kinderen en jongeren met ontwikkelingsproblemen zoals bijvoorbeeld ADHD, mentale beperkingen, gedragsstoornissen en ASS. Daarnaast bieden ze ook gehoorrevalidatie aan voor peuters, kleuters, kinderen, jongeren én volwassenen. Daarvoor rekent het op een team van meer dan 60 experten, bestaande uit psychologen, ergotherapeuten, artsen, logopedisten, kinesisten, pedagogen, ... "We betrekken ook altijd de ouders van het kind in de behandeling. Dat is belangrijk want zij moeten uiteindelijk de behandeling in praktijk omzetten binnen de gezinssituatie," aldus Algemeen Directeur Bart Portier. "We begeleiden permanent zo'n 200 kinderen. Zij blijven hier nooit slapen, maar zijn hier soms wel drie uren per dag aanwezig. Dat is intensief, zowel voor hen als voor ons begeleidingsteam, maar de resultaten bezorgen ons veel voldoening. Met het geld dat we van KVO krijgen, zullen we nieuw educatief en sportief speelgoed aankopen. Onze vaste stek in de Koninginnelaan wordt voorlopig verbouwd en we hopen om er tegen begin 2022 in te trekken. Er wordt een grote binnen- en buitenruimte voorzien waar de kinderen zullen kunnen spelen en sporten. Met het geld dat we van KVO krijgen, zullen we dan ook educatief en sportief speelgoed en materiaal aankopen. We zijn KVO zeer dankbaar hiervoor."

Bart Portier leidt de KVO-delegatie rond
Bart Portier maakte van de gelegenheid gebruik om de KVO-delegatie rond te leiden op hun tijdelijke site in het voormalige Sint-Lutgardis-Instituut. Sébastien Siani was alvast onder de indruk. "Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die met kinderen werken. Ik weet hoe vermoeiend het is want ik heb er zelf twee thuis zitten (lacht) en mijn vrouw werkt ook in het onderwijs. Dit zijn dan nog eens kinderen met ontwikkelingsproblemen, wat wellicht nóg meer energie vergt." Franck Berrier beaamt. "Het was leerrijk om te vernemen hoe dit alles in z'n werk gaat. Ook ik heb kinderen dus ik kan alleen maar bewondering hebben voor deze mensen. We zijn blij dat we hen een financieel handje kunnen helpen."