KVO - KRC Genk 3-1

17 feb 2021 | Sportief

KV Oostende boog een vroege tegengoal helemaal om en wint met 3-1 van KRC Genk.

Alexander Blessin bracht geen grote verrassingen aan de aftrap. Jack Hendry, die terug kwam uit covidquarantaine en nog maar drie trainingen meedeed, nam plaats op de bank.

Na een eerste poging zaterdagavond was het woensdagavond dan eindelijk zover. KV Oostende nam het in de Diaz Arena thuis op tegen KRC Genk, met als inzet een plekje in de top 4. De wedstrijd begon echter slecht voor de Kustboys. Na 10 minuten bracht Hubert de doorgebroken Bongonda neer, penalty voor de bezoekers. Onuachu trapte de bal staalhard binnen in het midden van het doel (0-1). Een kleine 10 minuten later was KV Oostende voor het eerst gevaarlijk. Sakala ontving de bal in de zestien en werd onderuit getrapt. Penalty voor de Kustboys! Het is Gueye die achter de bal ging staan. De Senegalese spits twijfelde niet en bracht Oostende weer op gelijke hoogte (1-1). Nog geen twee minuten later werd de onvermijdelijke Sakala weer neergehaald in de zestien. Scheidsrechter Smet gaf in eerste instantie geen krimp. Na het bekijken van de beelden ging de bal wel op de stip. Gueye ging achter de bal staan voor zijn tweede van de avond en mistte niet (2-1). Voor de rust ging Oostende nog opzoek naar een derde treffer, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Al snel in de tweede helft moest D’Haese naar de kant. Hendry kwam na drie weken terug in de ploeg. De bezoekers kwamen het sterkst uit de kleedkamer en eisten de bal op. Onuachu schoot, op een voorzet van Ito, hoog over. Slechts twee minuten later kwam de Nigeriaanse spits enkele seconden te laat om de bal in doel te deviëren. Na een mooie Oostendse counter kwam de bal terecht bij Theate. Die was opgeschoven naar de linksachterpositie en trapte de bal vanop 20 meter ongelofelijk mooi binnen (3-1). KVO had de wedstrijd vanaf dan volledig onder controle. Na een hoekschop van Genk bleef de bal hangen in de 16. Uiteindelijk is het Munoz die kon schieten, maar zijn schot raakte de paal en rolde buiten.
Oostende was wakker geschut door het plotse Limburgse doelgevaar. Als reactie hierop trokken de Kustboys zelf in de aanval. De ingevallen Thiam kapte zich geweldig vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot strandde op doelman Vandevoordt. Vijf minuten voor tijd kreeg Oostende de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Hendry kwam op een vrije trap enkele centimeters te kort om de bal in doel te koppen. In het slot van de wedstrijd kreeg Genk nog een kans om de schade te beperken. Dessers legde de bal perfect klaar voor Onuachu, maar de Nigeriaanse topschutter schoot een gat in de lucht.

KV Oostende kwam na de openingsgoal van KRC Genk nooit meer echt in de problemen en wist zelf nog drie keer te scoren. De Kustboys hielden de drie punten thuis en komen zo op een gedeelde vierde plaats te staan. De 'Ice Ice Baby' kregen de bezoekers er gratis en voor niets bij.

Doelpunten:
10' 0-1  (Onuachu), 22' 1-1 (Gueye), 26' 2-1 (Gueye), 57’ 3-1 (Theate)

Gele kaarten:
09' Hubert, 26' Cuesta, 90’ McKenzie

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Theate, D’Arpino, Gueye (’86 Kvasina), Sakala (73’ Thiam), Hjulsager, Bataille, Capon, D’Haese (50’ Hendry), Tanghe, Bätzner (73’ Vandendriessche)
Invallers: Castro, Hendry, Marquet, Boonen, Thiam, Kvasina, Vandendriessche

KRC Genk: Vandevoordt, McKenzie, Ito (77’ Preciado), Heynen, Bongonda, Toma, Onuachu, Uronen, Muñoz (77’ Oyen), Thorstvedt (63’ Dessers),  Cuesta (36’ Lucumi)
Invallers: Vukovic, Wouters, Arteaga, Dessers, Hrošovský, Limbombe, Oyen, Lucumi, Preciado

 

 

Scheidsrechter:

Dhr. Smet

Opstelling KV Oostende:

Hubert, Tanghe, Theate, Capon, D'Haese, Bataille, D'Arpino, Bätzner, Hjulsager, Gueye, Sakala

Castro, Hendry, Vandendriessche, Marquet, Boonen, Kvasina, Thiam

Opstelling KRC Genk:

Vandevoordt, McKenzie, Ito, Heynen, Bongonda, Toma, Onuachu, Uronen, Munoz, Thorstvedt, Cuesta

Vukovic, Wouters, Arteaga, Dessers, Hrosovsky, Limbombe, Oyen, Lucumi, Preciado

Auteur:

Walter