KVO - KV Mechelen 2-0

28 feb 2021 | Sportief

KV Oostende zet in een mistige Diaz Arena ook KV Mechelen (2-0) opzij en doet daarmee een geweldige zaak met het oog op Play Off 1

Blessin maakte twee aanpassingen in zijn elftal van vorig weekend. Sakala (enkel) was nog steeds niet fit en daardoor verscheen Thiam voor het eerst aan de aftrap. D’Haese kwam na een weekje afwezigheid wel weer in de ploeg.

Thiam begon bedrijvig aan zijn basisdebuut. Na slechts vijf minuten kreeg hij de bal aan de rand van de zestien. Via een mooie beweging maakte hij ruimte voor zichzelf, zijn schot ging net naast. De wedstrijd ging goed op en neer en na 20 minuten had ook KV Mechelen hun eerste kans te pakken. Druijf kopte een voorzet terug in het pak, Mrabti zette zijn hoofd ertegen maar zijn poging belandde op de paal. Na een vlotte Oostendse aanval belandde de bal op de arm van een Mechelse verdediger. Scheidsrechter Put twijfelde niet en legde de bal op de stip. Gueye ging achter de bal staan voor zijn vijfde strafschop van dit seizoen. De Senegalese spits legde de bal kurkdroog in het hoekje (0-1). KV Mechelen was wakker geschud door de openingsgoal van de thuisploeg. Na een mislukte omhaal van Peyre kwam de bal terecht bij Mrabti, hij raakte van dichtbij opnieuw het doelkader. Na de openingsgoal duwden de Kustboys ook door voor een tweede treffer. Bataille bracht de bal voor vanop links, maar Gueye kwam net tekort om goed af te werken. De afgevallen bal kwam bij Theate terecht, zijn kanonskogel werd gepareerd door Thoelen. We gingen rusten met een 1-0 voorsprong voor onze Kustboys.

Het was KV Mechelen dat het sterkst uit de kleedkamer kwam. Bijker haalde de achterlijn en legde de bal terug op Storm. Die had de hoek maar uit te kiezen maar hij mikte de bal op Theate. Net na het uur kwam KVO nog eens goed weg. KV Mechelen raakte voor de derde keer van de avond de paal. Deze keer was het Druijf die zijn afstandsschot op het doelhout zag verdwijnen. De tweede bal kwam nog bij Shved terecht maar die mikte zijn poging via Tanghe over. KV Oostende kon er eindelijk nog eens uitkomen na een geweldige rush van Hjulsager. Zijn voorzet kwam aan het penaltypunt bij Gueye terecht, maar de Senegalese spits raakte de bal niet goed waardoor de bal ver naast ging. De Kustboys kregen ook de kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Kvasina kwam oog in oog te staan met Thoelen, maar zijn schot strandde op de Mechelse doelman. Vijf minuten voor tijd besliste KVO de wedstrijd volledig. Het was zowaar, de net ingevallen, Capon die in de diepte werd gestuurd. Hij faalde niet, een op een met de keeper, en schoof de bal onder de Mechelse keeper door tegen de netten (0-2).

Doelpunten:
27' 1-0  (Gueye), 86' 2-0 (Capon)

Gele kaarten:
15' D’Arpino, 17' Hairemans,  26’ Bateau , 28’ Tanghe, 88’ Vanlerberghe

Ploegsamenstellingen

KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino (84’ Marquet), Gueye (84’ Capon), Hjulsager, Thiam (67’ Kvasina), Bataille, D’Haese (84’ Skulason), Tanghe, Bätzner (71’ Vandendriessche)
Invallers: Castro, Marquet, Vandendriessche, Jäkel, Kvasina, Skulason, Capon

KV Mechelen: Thoelen, Bijker (78’ Kaya) , Bateau (83’ Vranckx), Walsh, Hairemans 83’ Defour), Druijf, Storm (55’ Shved), Schoofs, Mrabti, Peyre, Vanlerberghe
Invallers: Coucke, Kaya, Voet, Dailly, Wernersson, Vranckx, Defour, Shved