KVO schenkt € 1.000 aan revalidatiecentrum IMBO

10 sep 2020 | Sponsors

De crowdfunding en onlineveilingen die enkele maanden geleden werden opgezet om KVO te redden, leverden de club uiteindelijk € 49.564 op. Na de overname beslisten we om het geld aan te wenden voor drie actoren: 40 % naar de jeugdwerking (€ 19.825), 20 % naar de supportersfederatie Kustboys (€ 9.912) en 40 % naar sociale projecten (€ 19.825).
Vandaag werd er € 1.000 gedoneerd aan het Revalidatiecentrum IMBO, dat valt onder het Bundeling Zorginitiatieven Oostende (BZIO). Het geld wordt gebruikt om drie pingpongtafels aan te schaffen voor de patiënten.

“We verdelen het geld netjes onder tal van sociale projecten in de regio Oostende. Eerder schonken we al € 1.000 aan VZW Ibis, vandaag doneerden we een identiek bedrag aan het revalidatiecentrum IMBO, dat valt onder de koepel van het BZIO. Het IMBO is een begrip in Oostende op vlak van (sport-)revalidatie en kon dan ook niet ontbreken op ons lijstje,” aldus Communityverantwoordelijke Diego Rosseel.

Het IMBO zal het geld aanwenden voor de sportieve omkadering voor zijn patiënten. “We kregen van onze mindervalide patiënten al meermaals de vraag om pingpongtafels te voorzien. Dat is een sport die ook perfect speelbaar is voor minder mobiele mensen. Met het geld dat KVO ons schenkt kunnen we nu ook twee tafels aankopen bij Decathlon, toch ook een sponsor van KVO hé, vertelt Directeur patiëntenzorg Alain Antierens met een knipoog. “Veel patiënten zijn ook KVO-fans dus zij zullen verheugd zijn om binnenkort te kunnen spelen op de KVO-pingpongtafels. Bedankt KVO!”

De komende weken doneren we verder aan verscheidene lokale sociale projecten.