Selectie en voorbeschouwing Eupen - KVO (20-21)

19 feb 2021 | Sportief

Selectie: (20): Hubert, Castro, D'Haese, Ndicka, Theate, Tanghe, Jakel, Hendry, Capon, Bataille, D'Arpino, Batzner, Marquet, Vandendriessche, Hjulsager, Boonen, Sakala, Kvasina, Gueye, Thiam
Geblesseerd: McGeehan, Guri
Opmerkingen: Skulason testte negatief op covid-19 en mag de trainingen hervatten. Hij zit logischerwijs nog niet in de (uitgebreide) selectie.

Voorbeschouwing:

Zaterdag maken onze Kustboys de lange verplaatsing naar de Oostkantons voor de wedstrijd tegen KAS Eupen. Na de thuisoverwinning tegen KRC Genk vertrekken onze jongens met een goed gevoel naar Eupen. Als er gewonnen kan worden tegen de Panda’s verstevigen onze Kustboys hun plek in de top vier.

In Eupen komt KVO met Knowledge Musona en Rocky Bushiri twee oude bekenden tegen. Onze tegenstander heeft er een moeilijke periode opzitten. Met 2 op 15 viel Eupen terug naar een 14de plaats in het klassement. De Panda’s wisten slechts twee keer gelijk te spelen tegen Moeskroen (1-1) en KAA Gent (2-2). Daarnaast gingen ze kansloos de boot in tegen KV Mechelen (0-3) en Antwerp (2-0).

Eupen zag zijn wedstrijd afgelopen weekend ook afgelast worden. Hierdoor speelden ze deze week ook midweekvoetbal. Ze namen het woensdagavond op de Freethiel op tegen hekkensluiter Waasland-Beveren. Door een vroege tegengoal van Frey bleef Eupen ook daar met nul punten achter (1-0).
De Eupense coach speelde met de volgende selectie op Waasland Beveren: Defourny, Heris, Agbadou, Amat, Miangue, Cools, Peeters, Kayembe, Boljevic, Prevljak, Baby. Koch, Ngoy en  N’Dri vielen in.

Afgelopen maand speelden de Kustboys 1-1 gelijk in de Diaz Arena. Eupen kwam op voorsprong via Prevljak (die al 12 keer scoorde) en moest na een rode kaart lange tijd met tien spelen. Toch slaagde KVO er pas in om in het slot nog één punt thuis te houden na een kopbalgoal van Kvasina.
Vorig seizoen verloren de Kustboys in het Kehrwegstadion met de kleinste score van Eupen. Embalo zorgde toen voor de enige treffer van de partij.

Wedstrijdleiding:
Scheidsrechter: Jasper Vergoote
Assistenten: Devriese en Baillieul
4de official: Debeuckelaere
VAR: Vermeire