Selectie en voorbeschouwing KVO - Cercle

17 apr 2021 | Sportief

Selectie (19): Hubert, Castro, Tanghe, Theate, Hendry, Jakel, Capon, D'Haese, Ndicka, Bataille, D'Arpino, Marquet, Batzner, Boonen, Vandendriessche, Hjulsager, Thiam, Sakala, Kvasina.
Geschorst: Gueye (2/2)
Geblesseerd: McGeehan, Guri
Opmerkingen: Fashion Sakala keert terug in de selectie na zijn kuitblessure, Jakel is terug na z'n schorsing.

Voorbeschouwing:

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie geven de troepen van Alexander Blessin Cercle Brugge partij.  Voor ‘De Vereniging’ staat er zondag niks meer op het spel want afgelopen weekend verzekerde de ploeg zich van een langer verblijf in de Jupiler Pro League. Onze Kustboys hebben nog een waterkansje op een POI-ticket maar dan moet het zelf winnen, terwijl Anderlecht geen punten mag pakken op Stayen.

Onze komende tegenstander kon zich na een sterke eindsprint redden. Er werd weliswaar verloren van Genk en Gent, terwijl er gelijk gespeeld werd tegen Anderlecht.  Doorslaggevend waren de zeges tegen Moeskroen, Waasland Beveren, Beerschot en OH Leuven.

Gedurende de voorbije wintermercato was de Vereniging zeer actief op de transfermarkt.  Met doelman Bruzzese, Denkey, Hannes Van der Bruggen en Pavlovic werd heel wat kwaliteit en routine in huis gehaald.

Het voorbije weekend won Cercle met overtuigende 3-0 cijfers van OHL. Opvallend hierbij is dat Cercle na de uitsluiting van Hoggas drie maal scoorde.

Yves Vanderhaeghe speelde tegen OH Leuven met de volgende selectie: Didillon, Bates, Taravel, Pavlovic, Decostere, Vanhoutte, Van der Bruggen, Hoggas, Velkovski, Deman en Ugbo. Da Silva, Hotic, Denkey, Corryn en Cassaert vielen in.

Voor de wedstrijd tegen de Kustboys kan de Brugse coach niet rekenen op de Bulgaarse verdediger Dimitar Velkovski en op de Franse middenvelder Kévin Hoggas, die geschorst vanuit de tribune moeten toekijken. Vanderhaeghe recupereert wel Giulian Biancone, die vorig weekend geschorst was.

Van de 39 gescoorde Brugse doelpunten nam Ike Ugbo er 16 voor zijn rekening.

In de heenronde won KVO op Jan Breydel met 0-1 (doelpunt van Vandendriessche). Voor de Croky Cup verloor KVO in februari met 3-1 op Jan Breydel. Bätzner scoorde het openingsdoelpunt maar De Vereniging boog die achterstand om in een vlotte zege (scoorden voor Cercle: Deman, Denkey en topschutter Ugbo).

Wedstrijdleiding:

Scheidsrechter Boucaut, Ass. Battiston & Lesceux
VAR: Vergoote