Selectie en voorbeschouwing KVO - Genk (20-21)

16 feb 2021 | Sportief

Selectie (20): Hubert, Castro, D'Haese, Ndicka, Theate, Tanghe, Jakel, Hendry, Capon, Bataille, D'Arpino, Batzner, Marquet, Vandendriessche, Hjulsager, Boonen, Sakala, Kvasina, Gueye, Thiam.
Geblesseerd: McGeehan, Guri, Skulason (covid)
Opmerkingen: Jakel trainde vandaag voor het eerst mee met de groep. Morgenochtend wordt er nog getraind en daarna worden pas de definitieve 18 geselecteerde namen aangeduid.

Voorbeschouwing:

De topper tussen KVO en Genk die op zaterdag stond ingepland, wordt woensdagavond ingehaald. KVO kan, mits winst, op de vierde plaats komen, op gelijke hoogte van Anderlecht.

Onze komende tegenstander speelde een sterke heenronde. Na de winterstop kwam hier plots een einde aan want van de 8 gespeelde wedstrijden konden de Limburgers enkel winnen op Eupen (1-4) en thuis van Zulte Waregem (3-2).  Op Mechelen haalden de  troepen van Van Den Brom een scoreloos gelijkspel. Alle overige partijen werden verloren.
De uitstatistieken ogen niet schitterend met 18 op 39, bestaande uit 5 zeges, 5 nederlagen en 3 gelijke spelen.

Op de vorige speeldag verloren de Limburgers in eigen huis met 1-2 van  concurrent Anderlecht. Van De Brom speelde toen met de volgende selectie: Vukovic, Munoz, Cuesta, Lucumi, Preciado, Heynen, Thorstvedt, Arteaga, Ito, Onuachu en Bongonda. Dessers en Toma vielen in.

Vorige week woensdag plaatste Genk zich ten nadele van STVV voor de volgende ronde van de Croky Cup, na een laat doelpunt van topschutter Onuachu. De Nigeriaan trof al 22 keer raak.

In de heenronde speelden de Kustboys 2-2 gelijk in de Luminus Arena.  Voor KVO scoorden McGeehan en Gueye terwijl Onuachu en Toma voor de Genkse doelpunten zorgden.

Wedstrijdleiding:

Scheidsrechter: Wim Smet
Assistenten: Becquet en Meers
4de official: Toeback
VAR: De Cremer