Veel gestelde vragen over afgelopen en komend seizoen

18 mei 2020 | Supporters

Het seizoen 2019-2020 zit er officieel op. Maar wat nu? We bundelden de meest gestelde vragen. Dit document wordt op regelmatige basis geüpdatet. 

Wanneer start het seizoen 2020-2021?

De eerste speeldag van de Jupiler Pro League staat gepland in het weekend van vrijdag 7 augustus 2020. De exacte data en wedstrijden zijn nu nog niet bekend.

Hoe zal de competitie eruitzien? Krijgen we Play-offs?

Er treden volgend seizoen nog steeds 16 clubs aan op het hoogste niveau dus de reguliere competitie blijft behouden op 30 speeldagen. De Play-offs wijzigen wél.
Na 30 speeldagen strijden de nummers 1 tot en met 4 in de Champions play-offs om het kampioenschap. De nummers 5 tot en met 8 spelen in de tweede reeks van de Play-offs. De winnaar daarvan neemt het op tegen de nummer vier van de de Champions Play-offs-reeks. Die twee clubs maken onder elkaar uit wie het laatste Europese ticket grijpt. Dat betekent dat de nummers 9 t/m 16 géén Play-offs zullen spelen. De reguliere competitie eindigt in het weekend van vrijdag 16 april.

Zal ik alle wedstrijden mogen bijwonen?

De kans bestaat dat er in augustus wedstrijden achter gesloten deuren zullen worden afgewerkt. Gedurende het seizoen volgt de voetbalcompetitie de richtlijnen van de overheid.

Wanneer kan ik mijn abonnement kopen? Hoeveel zal mijn abonnement kosten? Wordt er een compensatie voorzien voor wedstrijden achter gesloten deuren?

Op deze vragen kunnen we voorlopig nog niet antwoorden. Van zodra we hierover meer informatie hebben, zullen we communiceren.

Wat gebeurt er met het geld dat nog op mijn betaalkaart of abonnement stond?

Dat geld wordt gewoon overgezet naar je nieuw abonnement of blijft geldig op je bestaande betaalkaart.

Ik kocht een ticket voor de verplaatsing naar Cercle. Krijg ik mijn geld terug?

Vanzelfsprekend. Voorlopig is onze fanshop nog gesloten, maar van zodra die opengaat, is het mogelijk om je geld terug te krijgen.

Wanneer gaat de fanshop open?

Er is nog geen datum bepaald wanneer wij heropenen. Online vind je het merendeel van onze fanshopproducten terug. De KVO-mondmaskers bestel je hier.

Ik kocht een item via één van de veilingen. Wanneer krijg ik dit bezorgd?

De meeste artikelen werden intussen al bezorgd. Jouw item komt er dus zo snel mogelijk aan. De wedstrijdshirts van het afgelopen seizoenen zullen kunnen worden opgehaald in de fanshop.

Wordt er een fandag georganiseerd? En wat met de oefenwedstrijden?

De fandag was gepland op zondag 12 juli, maar deze wordt afgelast. Er mogen namelijk geen evenementen plaatsvinden komende zomer. We bekijken nog of er op een latere datum iets mogelijk is. Wat de oefenwedstrijden betreft, informeren we jullie van zodra er meer informatie beschikbaar is.