Vriendschappelijk: KFC Varsenare - KV Oostende 0 - 7

bekijk de samenvatting hieronder !

KV Oostende won zijn eerste oefenwedstrijd met 0-7 op het veld van KFC Varsenare. Maar misschien nog belangrijker, beide clubs toonden aan dat voetballen mét publiek op een veilige manier kan. Het 15-koppige stewardteam briefte de bezoekers duidelijk en helder in verband met de genomen maatregelen, de lichaamstemperatuur van elke supporter werd gemeten én de 300 stoelen stonden netjes op anderhalve meter van elkaar. De 300 aanwezige supporters hielden zich bovendien perfect aan de opgelegde maatregelen. Kortom, een klinkende zege óp en náást het veld en een mooi voorbeeld van een perfecte samenwerking tussen KFC Varsenare, het gemeentebestuur van Jabbeke en KV Oostende.

Óp het veld dan werden de aanwezigen meteen getrakteerd op spektakel. Binnen de eerste vijf minuten trof KVO met Vandendriessche en tester Shala al twee keer het doelhout. Het was uiteindelijk Guri die de ban brak en de 0-1 in doel devieerde. Varsenare hield vervolgens goed stand, maar tester Shala - speler van Zulte Waregem - dikte met twee goals de ruststand wel nog aan tot 0-3. Joseph Akpala scoorde bijna nog de 0-4, maar voor de derde keer in de eerste helft strandde een poging op het doelhout.

Tijdens de rust voerde de Oostendse coach tal van wissels door, maar dit wijzigde het spelbeeld niet. Testspeler Theate (Standard) scoorde vrij snel de vierde treffer en daarna was het even wachten op een vijfde treffer, maar het was wel een pareltje. Hasan Ozkan trapte een vrije trap magistraal voorbij een verbouwereerde thuisgoalie. Indy Boonen was één minuut later de volgende in de rij die voor de Kustboys kon scoren en het slotakkoord kwam op naam van Jelle Bataille, die vanop afstand de thuisdoelman met een streep kansloos liet . Eindstand 0-7.

Doelpunten: 15' 0-1 (Guri), 30' 0-2 (Shala), 43' 0-3 (Shala), 49' 0-4 (Theate), 74' 0-5 (Ozkan), 75' 0-6 (Boonen), 81' 0-7 (Bataille)

Selectie KV Oostende
Eerste Helft: Schelfhout, Theate, Tanghe, Skulason, Dewaele, Marquet, Vandendriessche, Hjulsager, Shala, Akpala, Guri,
Tweede helft: Mandanda, Bataille, Capon, Farquharson, Tanghe, Ndicka, Boonen, Ozkan, Vanhulle, Mazbouh (75' D'Arpino), Kvasina.